Бандата на “Гастрольорите” налетяла на депутатски палат край морето

Бандата на „Гастрольорите"

  Бандата на обирджиите, които МВР кръсти „Гастрольорите“, е ударила палат на бизнесмен, който е сред основните спонсори на ГЕРБ, разбра се от близки до него.

Бизнесменът, който се занимава с мащабно строителство, живее в София, но има и къща край морето и точно там групата е направила удара си точно преди 6 месеца.

Предприемачът насочил вниманието на ченгетата към бившата барета Живомир Бакърджиев, защото двамата имали общи познати и преди време го бил търсил за „услуги“, свързани с връщане на пари от длъжници. Оттогава Живомир Бакърджиев е подслушван и следен в угода на спонсора на ГЕРБ, името на когото засега ще спестим, защото то най-вероятно ще стане ясно, ако бандата на „Гастрольорите“ бъде изправена пред съд. Те са заподозрени и за десетки други кражби с взлом в луксозни имоти, но според източниците МВР търси единствено семейна ценност, която изчезнала след набега им в имота на спонсора на ГЕРБ.

Бандата на бившата барета е спипана след поредния си удар в Св. Влас, в къщата на Васил Джуров. За Джуров МВР и услужливите медии на властта премълчават един важен факт. Той е част от банда автокрадци и дори е тартор на джамбазите, за което е бил арестуван, но малко след това пуснат и разследването срещу него разказват източници от Бургас. Васил Джуров, когото в престъпните среди наричат Кьоравия, е представен от пресцентъра на МВР като строителен предприемач, но това всъщност е само фасадата на истинската му дейност – трафик на крадени автомобили. За него край морето също се говори, че е близък до властта, защото въпреки многократните разследвания на престъпната му дейност засега остава недосегаем както за прокуратурата, така и за комисията, която рови имотите на незаконно забогателите.

Заедно с Живомир Бакърджиев, който е бивш командос са задържани и надзирателят в софийския затвор Ангел Пеев и криминално проявеният Марлан ел Марси, който е с либийско потекло.

За Марлан в престъпните среди отдавна се знае, че поддържа тесни контакти с висши ченгета. Ролята му на доносник на полицията му осигурявала чадър за престъпната дейност, която се простира от кражби на автомобили и пране на пари до грабежи.

Точно покрай контактите си с джамбази и кражбите на автомобили бандата на „Гастрольорите“ решила да удари палата на „колегата“ си Васил Джуров в курорта Св. Влас.

Васил Джуров – Кьоравия е арестуван през 2010 г. като тартор на банда за трафик на крадени автомобили. Той ги откупувал от местни банди, а после с помощта на фалшиви документи ги изнасял зад граница, където ги продавал. В престъпната дейност му, съдействал бившият футболист Любомир Бричев. Днес и двамата са на свобода и никой не ги закача.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *