Атентатът срещу Ахмед Доган планиран още преди Нова година!

Октай Енимехмедов

  Часове след драматичните събития в НДК всевъзможни специалисти се изредиха да коментират поведението на Октай Енимехмедов, както и причините, които са го провокирали да стреля от упор. Обществото пък буквално е разцепено на две в разсъжденията си искал ли е Октай да убие Ахмед Доган, или просто е копнеел да смачка самочувствието му на лидер от класа.

Октай Енимехмедов и Ахмед Доган

Едно е ясно – 25-годишният момък не е споделил намеренията си с никого, защото се е страхувал, че мисията му може да се провали. Доказателство за това са думите в предсмъртното му писмо изписани не на ръка, а с изрезки от вестник, каквато е традицията във френските криминалета.

„Трябва да действаш сам“, написал за себе си, но от трето лице студентът по архитектура. „Това навежда на мисълта, че може би е бил инструктиран какво да върши. Обикновеното правило задължава извадиш ли пистолета, да стреляш. А оръжие се дава на хора, които знаят как да го ползват. Преди стрелба по някого се репетира на мишена с човешки размери или на такава с копие на жертвата. Нападателят определено е преценил всички рискове от действието си. Той е бил наясно, че може и да умре, да не се измъкне от охраната. Затова е изчистил и квартирата си – да няма излишни улики и следи към евентуалния поръчител. Има вероятност в последния момент да са подменили пистолета му, патроните, пълнителя. Дори да са крили оръжието на посегателството в тоалетните на НДК – нищо не е невъзможно. Никой не може да каже със сигурност колко души са му помагали, дали самите заговорници са били следени или не“, твърдят спец ченгета.

Според тях е глупаво да се лансира версията, че Октай е желаел да докаже на Ахмед Доган, че не е недосегаем.

Почетният лидер на ДПС се е доказал в политическия живот на страната и неговия принос за запазването на етническия мир у нас.

Тепърва ще се разследват още няколко интересни хипотези като тази, че в опита за стрелба има замесени политици и деянието е било подготвено още през месец декември 2012 г. Имало солидни доказателства в тази насока, твърдят източници.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *