Арестуват сестрата на Златко Баретата, Меглена Иванова! Виж защо:

Златомир Иванов - Баретата

  Контрабанден внос на горива за над 20 милиона лева е на път да вкара в затвора не само Златомир Иванов – Баретата, но и неговата сестра Меглена. Преди дни Специализираната прокуратура повдигна поредно обвинение срещу бившия командос – за източване на милиони левове от държавната хазна за теглене на ДДС фиктивни сделки.

До този момент разследващите са установили афери с горива на стойност 5,5 милиона лева. Тепърва обаче ще се проверява вносът на десетки цистерни с петрол, които са вкарани от Гърция в България от Баретата през лятото на 2012-а. Ако съмненията на ревизорите, че горивото е прехвърлено фиктивно на кула фирма и впоследствие босът е прибрал 20-те процента ДДС нерегламентирано от държавата се потвърдят, то щетите, нанесени от Златомир Иванов на бюджета, ще набъбнат до внушителните 20 милиона лева.

„В контрабандния внос на петрол от Гърция е замесена и сестрата на Златко Баретата, която има спедиторска фирма. Именно тя е сключвала някои от договорите за покупка на горива от рафинерията „Джет ойл“ в Солун. Засега Меглена Иванова, сестрата на Баретата, не е привлечена като обвиняема, а само като свидетел. Статутът й в бъдещия съдебен процес обаче може би ще се промени съвсем скоро“, твърдят криминалисти.

Петролният бос Росен Драгнев беше арестуван след атентата срещу Баретата с подозрение, че той е организирал покушението

Аферата с контрабандни горива бе разплетена дни след стрелбата срещу Златко Баретата, случила се в края на януари. Тогава наемник простреля гангстера с 4 куршума пред Съдебната палата. След зрелищния атентат антимафиоти арестуваха петролния бoc Росен Драгнев – Капитана шеф на верига бензиностанции „Темпо ойл“ и крупен вносител на горива от Гърция. Подозренията на ченгетата бяха, че Росен Капитана е организирал покушението срещу мафиотския тартор, тъй като между двамата избухнал жесток спор. Росен от години работи под шапката на Златко Баретата – двамата са израснали заедно като деца, а майките им са първи приятелки. Мълви се, че родителката на Капитана даже е втора братовчедка на майката на Златомир Иванов. Двете възрастни дами са родом от подбалканското градче Шипка.

Както вече в пресата бе разкрито, миналата есен Златко Баретата уличава Росен Капитана в кражби на горива. 44-годишният Драгнев ползва данъчно-акцизния склад на Златомир Иванов в Илиянци, където съхранява внесеното от Гърция гориво. Росен Капитана обаче прехвърля фиктивно черното злато не единствено на фиктивни фирми „бушони“ от орбитата на Златко Баретата, а и на дружества, регистрирани от контрабандистите Гембъла, Ави и Купъра.

След като Капитана е хванат да краде, Златко Баретата го пребива жестоко и му налага глоба от 3 милиона лева – на толкова според него възлизат щетите от нереализираните продажби на горива.

Уплашен за живота си, Росен Драгнев си наема солидна охрана и започва да работи с Гембъла, Ави и Купъра. Тримата бандити, които през 2010-а бяха арестувани в акцията „Недосегаемите“ за рекет над месари, на практика овладяват схемата, измислена от сестрата на Златко Баретата, и до днес Гембъла, Ави и Купъра въртят далавери с петрол, като даже ползват данъчно-акцизния склад в „Илиянци“, който доскоро бе собственост на Златомир Иванов. Някои подозират, че триото работи под шапката на Христофорос Аманатидис – Таки. Други обаче твърдят, че Таки не прибира постъпления ОТ контрабандата, а това прави отцепилият се от него Боби Белингата.

Що се отнася до Златко Баретата, той е подсъдим за източване на ДДС заедно с още трима – Милко Милков, Росен Драгнев и Иван Колев. Според разследващите Милков действал като пълномощник на сестрата на Златко Баретата. Иван Колев отговарял за рушветите по митницата а Росен Капитана пласирал горивата, внесени от Гърция чрез фирмата си „Петрол груп 2000″. Цялата банда била обслужвана от счетоводителката Соня Гитева, която оформяла документите с невярно съдържание. Въпросната дама бе арестувана през 2007 г. за източване на 1,7 милиона лева от държавата, но се отърва само с условна присъда.

Златомир Иванов все още не е запознал с обвиненията за данъчни афери, тъй като се лекува в имението си в „Драгалевци“. На него му предстоят операции в чужбина, като засега няма данни, че съдът е разрешил на Баретата да напуска България, за да се оперира.

От Специализираната прокуратура обвиняват Златомир Иванов и в още едно тежко престъпление – че е бос на наркобанда, задържана през февруари. Дясна ръка на Баретата според разследващите бил Ивайло Борисов – ториното, който е подсъдим и в процеса „Фирмата“. Любопитна подробност е, че свидетел в този процес ще бъде Росен Драгнев – Капитана.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *