Авер на Брендо превзе бизнеса на Боевски

Матей Боев
Матей Боев

  Люти съдебни спорове за бизнеса си води арестуваният с кокаин в Бразилия български щангист Гълъбин Боевски, научихме от източник, близък до семейството му. Проверка на вестника установи, че съпругата на един от кокаиновите крале – Матей Боев, е изхвърлила доскорошния му приятел Гълъбин Боевски от съвместното им дружество „М-Юнайт“ ООД.

Това се случва няколко месеца след ареста на олимпийския шампион по щанги в Бразилия с 9 кг кокаин в багажа.

Година по-късно по настояване от Италия е задържан и Матей Боев, който според прокуратурата на Апенините е близък съратник на Брендо в наркотрафика. Между арестите на Боевски и Брендо обаче стават събития, които съвсем не са случайни.

Арестът на Боев
Арестът на Боев

През октомври 2011 година известният щангист е арестуван в Бразилия. Оставен е в ареста, а наскоро и осъден да лежи в затвора. По това време той е в близки отношения с бизнесмена Матей Боев от Кнежа и дори е съдружник със съпругата му Милена във фирмата „М-Юнайт“, където имат равен дял в капитала. Дружеството се занимава с внос и износ на хранителни добавки, с фитнес зали, търговия с разнообразни стоки и услуги. Тогава още никой не подозира, че Матей и Милена Боеви са близки както до Боевски, така и до Евелин Банев – Брендо.

Само три месеца след ареста на Боевски съдружничката му Милена го изхвърля от общата фирма, за да завземе финансовите потоци, които текат през сметките. За целта тя праща покана до Гълъбин с ясното съзнание, че той е арестуван в чужбина и няма как да я получи. Взема я съпругата му Красимира Боевска, която още е в шок от задържането на мъжа си.

„Семейство Боеви и Гълъбин влязоха в конфликт още преди да замине за Бразилия. Става въпрос за много пари, които са с неясен произход, и за негови дългове към хората на Брендо. Може би затова се е съгласил да пренесе кокаина от Бразилия към Европа“, разказва запознат със сагата и отношенията между Боевски и Брендо.

Така, без да присъства на общото събрание на фирмата, Гълъбин Боевски е изключен от дружеството. Основанието, което е посочено за изгонването му, е, че не е лоялен съдружник. Причината – че Боевски има друга фирма, „Боевски 2000″, със сходен предмет на дейност като „М Юнайт“. Посочено е, че така той се явява конкурент на съвместната си фирма с Милена Боева.

Веднага след изхвърлянето на Гълъбин Боевски от фирмата, на която разчита за легални приходи, същата е заложена в полза на „Бомар Трейд“ срещу огромен заем.

Евелин Банев - Брендо
Евелин Банев – Брендо

„Бомар Трейд“ е фирма на Митко Боев, който е баща на Матей. Занимава се със земеделие и търговия със селскостопанска продукция. След отпускането на заема, заробването на фитнес дружеството и изхвърлянето му като съдружник адвокатите на Боевски предприемат мерки и завеждат искове в съда срещу съпругата на кокаиновия крал. Решението на съда е, че изхвърлянето на щангиста наркотрафикант не е законно. То съвпада по време с ареста на Матей Боев, съпруг на Милена.

От Италия вече са провели разследване което уличава Брендо като един от босовете в трафика на кокаин. Пуснат за издирване е дясната му ръка Матей Боев, който иначе е кротък животновъд от Кнежа – родния град на Гълъбин Боевски. Боев е осъществявал връзката на Брендо с един от италианските босове на мафиятг и често отскачал до Ботуша. Ченгетата търсят в дома му, не вратата отваря съпругата му, която вече е изхвърлила Гълъбин! Боевки от общия им бизнес. Боев е в чужбина и след позвъняване oт жена му се връща на третия ден. Отива в ГДБОП и е задържан, а по-късно екстрадиран в Италия заедно с Брендо.

Процедурата по връщането на Гълъбин Боевски във фирмата му е стопирана, научихме от достоверни източници. Милена Боева продължава да се води едноличен собственик на капитала, докато съпругът й е в Италия по разследването за международен наркотрафик на кокаин.

 

Синът на Гълъбин размахва пистолет в училище
Синът на Гълъбин размахва пистолет в училище

Хора на ГЕРБ изкачат в скандала

Кокаиновата съпруга Милена Боева и щангистът Гълъбин Боевски са известни в бизнес и политическите среди като близки до ГЕРБ.

Боевски беше общински съветник от ГЕРБ и член на партията. Подава оставка след скандал със сина му, който през 2008 година извади пистолет в училище. Според запознати Боевски никога не е късал връзките си с върховете на партията.

Докато Борисов е кмет на София, фирма на Милена Боева, съпругата на кокаиновия крал Матей Боев, печели обществени поръчки за почистване в няколко столични района, въпреки че няма такъв опит. Бащата на Матей Боев – Митко, също е известен в родната си Кнежа като фен на бившата управляваща партия.

 

Офшорни връзки в схемата

Матей Боев и Гълъбин Боевски имат регистрирани фирми на един и същ адрес в столичния кв. „Лозенец“, показва справка в Търговския регистър. Двамата официално нямат общ бизнес, за разлика от съпругата на кокаиновия крал и щангиста. „Бомар Трейд“ на бащата на Матей Боев отпуска заем и така подчинява дружеството на Боевски „М Юнайт“. Запознати с врътките между бившите съдружници твърдят, че „Бомар Трейд“ има отношения с офшорки свързани с Брендо, и оттам получава финансиране за проектите си в България. Кокаиновият крал Матей Боев е собственик на спедиторската фирма „Шик кар трейдинг“, основана в София през 2004 г. Според сайта на компанията разполагат с 36 товарни автомобила. Предполага се, че точно с тях кокаинът е разпределян в различни краища на Европа, след като вносът му от Южна Америка е уреждан лично от Брендо.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *