Упражнения срещу целулит

Целулитът е функционално и естетическо нарушение в следствие на натрупване на течности и мазнини в определени зони като бедрата, корема, дупето и др.

целулит

За справянето с проблема ви трябват три ключови компонента – диета, козметичен продукт и упражнения.

Гел срещу стрии и целулит – „Био- код! ВИЖ ТУК:

Въпреки че всяко упражнение, което подобрява кръвообращението е подходящо при целулит, например ходене, качване на стълби или плуване, има серия упражнения, които действат върху определени зони. Препоръчва се да се изпълняват 3- 4 пъти седмично.

Вдигане на пръсти

Стоите прави със събрани крака. Вдигнете петите и застанете на върха на пръстите си. Задръжте в тази позиция 5 секунди и бавно се върнете в изходна позиция. Направете 3 серии с 15 повторения.

Клякане

Разтворете краката малко повече от ширината на раменете. С изправен гръб, клякате към пода като трябва да образувате ъгъл от 90 градуса. Направете 3 серии с 15 повторения.

Вдигане на крака

Застанете на пода на колене и лакти. Вдигнете единия крак на височината на ханша и го дръжте изправен. След 5целулит3 секунди се върнете в началната поза. Направете 3 серии с 15 повторения с всеки крак.

Упражнения за седалище

Легнете по гръб със свити крака. Стъпалата са на пода, ръцете върху корема, а краката са събрани. Стегнете дупето и го качете на височината на ханша. След 5 секунди се върнете в началната поза. Направете 3 серии с 15 повторения.

Коремни преси

Легнете по гръб, свийте коленете, като стъпалата са на пода. Кръстосайте ръце на гърдите или отворени зад главата. Вдигнете тялото си на 30 см от пода, докато усетите че пресата е в напрежение. Задръжте 5 секунди и се върнете в изходна позиция. Важно е да не си помагате за вдигането като напрягате врата. Брадичката да е далече от гърдите. Направете 3 серии с 15 повторения.

Упражнения срещу целулит. ВИЖ ВИДЕОТО:
http://youtu.be/G5iQqLuDTdc

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *