Топ храни за прочистване на кожата

Добра идея е вместо да търсите начини за лечение на акне, просто да вземете превантивни мерки и да не позволявате това да се случи. Достатъчно е да запомните, че всичко което поставяте в тялото си се отразява не само на здравето, но и на външния вид, защото косата и кожата са пряко зависими от храната.

„Био Код“ – Живот бе целулит и стрии

храни за нежна кожа

За да се предпазите от дефекти по кожата, просто опитайте да включите във вашата диета следните седем храни:

Океанска риба като сьомга или риба тон

Яденето на риба предоставя на тялото биотин, който наред с останалите си функции, спомага и обработката на протеин. Недостигът му може да предизвика силно нежелания дефект излющване на кожата.

Семена от чия

Омега – 3 мастните киселини в тях, спомагат за поддържане на клетъчните мембрани, които защитават кожата и я снабдяват с влага. Семената от чия и орехите са изключително богати на тези мастни киселини.

Сладки картофи

Полезен хранителен продукт, спомагащ за добрата хидратация на тялото. По отношение на кожата са полезни всички богати на витамин А зеленчуци като сладки картофи, моркови, спанак. Доказано е, че подобряват тена и редуцират възпалителните процеси.

Бадеми

Полезни са заради високата концентрация на витамин Е. Въпреки че не могат да заменят качествения слънцезащитен крем, до голяма степен биха могли да предпазят кожата от слънчевите лъчи.

Семена от слънчоглед

Също са отличен източник на витамин Е. Предпазват кожата не само от вредното влияние на жаркото слънце, но и от действието на свободните радикали в околната среда и тялото.

Внимавайте със сложните въглехидрати

Силно преработените храни като бяло брашно и захар, могат да увеличат възпалението на кожата и да предизвикат акне. Сменете белия ориз и брашното с комплексни въглехидрати като киноа, боб, кафяв ориз, ечемик – храни с нисък гликемичен индекс.

Сок от портокал

Не бъркайте купешкия сок от портокал със собственоръчно изцедения. Ако си дадете труда да си направите домашен сок ще спечелите много, защото портокалите са пълни с витамин С – световно всепризнат като най – мощният антиоксидант. Допринася създаването на колаген, който е един от основните структурни протеини на кожата.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *