Типове целулит

целулит5За да победите врага трябва да го познавате отблизо, затова трябва да знаете какъв тип целулит имате и какво е най- доброто ви оръжие

Има много начини да се справите с целулита. Всяко тяло обаче е различно и затова целулитът също може да е в различни варианти.

Общ целулит

Срещу почти на всички тела и засяга хора, които са с наднормено тегло. Борбата срещу него е по- трудна и трябва да се допълни от специална диета.

Локален целулит

Появява се на определени места от тялото, особено на седалището, краката, корема или ръцете. Обикновено засяга повече жени, независимо дали са слаби или пълни. Появява се в млада възраст и става все по- забележим с напредването на възрастта.

„Био- код“ – гелът, който ще ви отърве от стриите и цеулита! ВИЖ ТУК:

Меки зони

мек
Мек целулит

Когато имаме по- отпуснати части по тялото, обикновено се появява целулит. При движение и при допир, се движи. Обикновено се появява около 30 години. С възрастта става все по- ясно изразен, ако не се вземат мерки.

Зоните, в които се появява, обикновено са ръцете и краката. Трябва да правим интензивни упражнения, за да образуваме на тези места мускули.

Твърд целулит

Дори да сме стройни, слаби и атлетични, няма да се отървем от целулита. Този тип се появява в доста ранна възраст и е типичен за хората, които често правят упражнения. Много често в тези зони има стрии от скъсването на еластичните фибри. Този тип целулит обикновено се появява по краката и ханша.

Едематозен целулит

Среща се при доста жени, но не е чак толкова разпространен. Обикновено се появява при проблеми с кръвообращението и задържане на течностите. Въпреки това, се появява и при 20- годишни момичета. Обикновено се среща по краката.

Трябва да правите упражнения за раздвижване на кръвообращението, да пиете много вода и да не ядете сол. Масажите също помагат.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *