Шугаринг – обезкосмяване

Колкото и да не ви се вярва – обезкосмяването може да е приятно  и безболезнено. Шугаринг е още известен като сладката депилация. Както се подразбира от самото наименование, това е обезкосмяване със захар. Лесно е за прилагане – използва се в козметичните салони, както и в домашни условия.

shugaring

Преди да започнете с обезкосмяването е необходимо да направите смес от захар и вода. Сложете ги на котлона, и изчакайте,  докато се получи гъст сироп, подобен на карамел. Захарта не трябва да е повече от 200 грама, водата – една супена лъжица, и няколко капки лимонов сок. След като е готов се оставя да се охлади. Ако прилича на желе, а не е в течно състояние, значи е готово.

„ЕСТЕТИКА“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ ОБЕЗКОСМЯВАНЕ! ВИЖ ТУК

Сместа се разнася с ръка по мястото, което ще бъде обезкосмявано в посока обратна наdepilaciya-zahar косъмчетата. Дърпа се в посока на растежа. За да бъде по – безболезнено, и по ефективно дърпайте рязко. С помощта на другата ръка опъвайте кожата. Така ще ви е по – удобно. Сместа не трябва да изстива. Ако това се случи – подгрейте я, и продължете. След като приключите отмийте лепкавия сироп с гореща вода, и кожата ви вече е гладка и красива, без никаква следа от косми.

Този метод се появява още от дълбока древност – родината му е Древен Египет от Нефертити, която робините и заливали със захарен сироп и след това го откъсвали заедно със всички косъмчета. След това започнали да го използват персите, и така докато станал известен навсякъде.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *