Съвети за професионална депилация у дома

депилацияПрофесионалната депилация обикновено има чудесни резултати, но пък депилирането у дома е по- удобно и може да е също толкова ефективно. Има много варианти на пазара  за домашно обезкосмяване, но всеки трябва сам да прецени кой  е най- подходящият. С няколко лесни хитринки и съвета, и вие ще се сдобиете с професионални резултати.

 НАЧИНИ ЗА ДЕПИЛИРАНЕ У ДОМА

1. Ножче. Има модели, специално създадени за жени, но и мъжките са подходящи. Трябва да го използвате със сапун или пяна за бръснене. Предимството е, че става много бързо. Недостатъкът е, че разранява кожата – особено под мишниците. Обезкосмяването с бръснарско не е дълготрайно, а косъмът расте много твърд.

ЕСТЕТИКА – ЛОСИОНЪТ ЗА ТОТАЛНО ОБЕЗКОСМЯВАНЕ! ВИЖ ТУК

2. Крем за депилация. Кремът унищожава косъма и той пада, малко след намазването. Бързо е, но колкото с бръснарското ножче. Слабите точки са, че е много лепкаво, резултатите не траят дълго, космите стават твърди, а могат и да разранят кожата.

3. Кола маска. Във варианти студена, топла и гореща. Лепите за кожата и дърпате космите. Отнема депилация1известно време. Студената и топлата кола маска са подходящи за жени с проблемно кръвообръщение и не трябва да използват горещата. Недостатъците са, че причинява болка, а за да се отстранят космите, трябва да са дълги. В зоните на мишниците и слабините се използва много трудно.

4. Депилатор. Обезкосмяването по този начин отнема много време. Не се препоръчва за мишниците и слабините. Не може да обира тънките косъмчета.

СЪВЕТИ ЗА ДОБРА ЕПИЛАЦИЯ У ДОМА

Ако използвате често бръснарско ножче или крем, редовно хидратирайте кожата си. Ако използвате кола маска или депилатор:

1. На краката – Предварително подгответе кожата си. Ексфолирайте, за да се изправят космите и извадете подкожните. Ако използвате депилатор, депилирайте се няколко дни – винаги остава косъм, който не сте видели. Ако използвате кола маска, отстранете с пинсета космите, които са паднали. Използвайте дневна светлина – вижда се по- добре.

2. На мишниците – обезкосмявайте се за няколко дни, за да не ви боли. Ако използвате кола маска, сложете достатъчно, за да отстраните космите изведнъж. Когато останат малко косми за депилация, ексфолирайте кожата – така крайният резултат, ще е по- чист. След депилация с кола маска, минете с пинсета или депилатор.

3. На слабините (само кола маска). Но за да почистите задната част слабините, особено със студена маска, сложете пета върху стол и поставете кола маската.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *