Съвети за правилно бръснене на краката

Всички искаме да поддържаме красиви и нежни крака. Това обаче е трудна задача, особено за жените, които много косми, а и доста сложна. Ако нямаме време, обикновено прибягваме до бръсненето.

brasnene

ОТРИЦАТЕЛНИ СТРАНИ НА БРЪСНЕНЕТО

Въпреки че бръсначът е много удобен инструмент, има някои особености. Основно, може кожата ни да се раздразни, ако бръсначката е стара. Може да предизвика парене, изсушаване на кожата. Друг чест проблем са порязванията.

Въпреки че е бърз и ефективен метод, бръсненето не ни гарантира продължително време без косми. При повечето жени бръсненето трябва да се прави всеки ден – зависи колко бързо расте косъма.

„ЕСТЕТИКА“ – ЛОСИОНЪТ ЗА ТОТАЛНО ОБЕЗКОСМЯВАНЕ! ВИЖ ТУК

КАК ДА СЕ БРЪСНЕМ ХУБАВО

Ако държите на самобръсначката, нека разгледаме някои полезни съвети за качествено обезкосмяване с нея.brasnene-kraka

Използвайте самобръсначки от добра марка – колкото по- евтини, толкова по- некачествени. Трябва да са с ергономична форма и овлажняваща лентичка – най- добре да са две, защото така се плъзга най- лесно.

Никога не се бръснете на суха кожа. Най- добре го правете, когато сте под душа, тъй като топлата вода отваря порите. Избягвайте сапуна, по- добре използвайте пяна – не само хидратира, но и има съставки, които избягват раздразнение, възпаление и дори инфекции.

Ако космите ви растат много бързо, се бръснете в посока на растежа.

Сменяйте редовно самобръсначката си, тъй като , когато се износи, започва повече да реже.

А фактът, че косъма става по- дебел от бръсненето, е мит. Така че ако ви е удобен начин за обезкосмяване, не се колебайте да го прилагате.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *