Съвети за красива кожа

Предлагаме ви няколко  лесни съвета, които ще ви помогнат да имате красива кожа.

koja-saveti

КАК ДА ИМАМЕ КРАСИВА, НЕЖНА И МЛАДА КОЖА

1 . Бъдете внимателна. Не използвайте почистващи или ексфолиращи лосиони за лице, които съдържат много киселина. Така ще изсушите кожата. Изберете продукти, които за подходящи за вашата кожа.

2 . Мийте си лицето с мед. Много е ефективна за грижата за кожата. Можете да използвате медът дори вместо почистващ лосион или сапун, за да премахнете мръсотиите от лицето. Опитайте!

3 . Изплаквайте лицето със студена вода. Когато станете сутрин и отидете да си измиете лицето, използвайте студена вода. По този начин не само, че се разсънваме, но и помагаме на кожата ни да се овлажни добре, а порите да са затворени. Топлата вода изсушава кожата.

4 . Сушете се с мека кърпа. Не търкайте грубо лицето си с кърпата. Внимателно и нежно се подсушете с кърпата.

5 . Използвайте растителни масла. Масло от бадеми, кокосово масло, масло от шипки, зехтин… Този тип продукти хидратират кожата, почистват я и я правят мека.

6 . Не пийте алкохол. Води до дехидратация, а оттам и до изсушаване на кожата. Разбира се, чаша вино след вечеря е koja-tyaloпозволена, но не прекалявайте.

7 . Яжте плодове и зеленчуци. Доставят ни витамини, минерали и антиоксиданти, необходими за здравето и красотата ни. Опитайте се да ги включите максимално в менюто си.

8 . Спортувайте. Освен че оформяме тялото си, и кожата ни става по- красива. При потенето изхвърляме токсини, а клетките поемат повече кислород. Ако нямате време за фитнес, карайте колело, разхождайте се и пр. Тялото трябва да се движи, да гори калории,а така и кожата се изчиства.

9 . Ексфолиране. Не пропускайте да го правите по два пъти в седмицата. Така кожата ще се изчисти от мъртвите клетки, ще подобри кръвообръщенито и няма да имате целулит.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *