Рисковете на депилацията с кола маска

Депилирането е задължителна разкрасителна процедура за всички жени, а и все повече мъже вече го практикуват. Дори да не ви се вярва, има някои скрити рискове от обезкосмяването с кола маска. Дори през 2007 жена почина заради инфекция, причинена от бразилска депилация. Разбира се, този случай е изключение, но е добре да сме запознати с рисковете.

kolamaska

РИСКОВЕТЕ ОТ ДЕПИЛАЦИЯТА

Сред най- честите рискове от депилацията с кола маска е дерматита – раздразнение на кожата, фоликулит. Обикновено се появява в зоната на пубиса, тъй като е по- влажна и топла от останалата част на тялото.

„ЕСТЕТИКА“ – ЛОСИОНЪТ ЗА ТОТАЛНО ОБЕЗКОСМЯВАНЕ

При някои случаи се увеличава вероятността от заразяване с болест, предаване по полов път, тъй като отворените пори се възпаляват по- лесно. Също така може да получим изгаряне, ако кола маската се затопли прекалено много, както и ако космите растат навътре.

ГРИЖИ СЛЕД ДЕПИЛАЦИЯТА

След като се депилираме, трябва да вземем мерки следващите дни. Избягвайте къпането с много depilaciq-kolamaskaгореща вода, басейните и солариумите. Порите са отворени, тъй като всяка депилирана зона по тялото са изложени на повече вируси и бактерии.

КОГА ДА ИЗБЯГВАМЕ ДЕПИЛАЦИЯТА

Избягвайте употребата на продукти с алфа- хидроксил или гликолова киселина преди депилация на лицето. Избягвайте депилацията на лице, ако използвате медикаменти като ретин – А, реновакс, диферин, кортизон, антихистамини, антикоагуланти и лекарства за щитовидната жлеза.

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *