Рецепти за обезкосмяване на лицето

depilaciq-bolka

Окосмението по лицето е бич за всяка жена и всяка търси начин да се справи с него. Това е изтощителна задача, не само защото в тази зона сме по- уязвими на болка, но и защото трябва да внимаваме да не увредим кожата.

Добър начин за обезкосмяване при млада кожа е кола маската, защото е бързо и сигурно. При по- чувствителна кожа обаче, не е удачен вариант, тъй като може да я раздразни. Ако търсите алтернативни методи, ние ви предлагаме няколко домашни рецепти, които са съвсем достъпни:

1. Третиране с папая. Съдържа ензим, наречен папаин, който спира растежа на косъма. Освен това, папаята действа хидратиращо и помага за ексфолирането на кожата.

Как се приготвя? Пригответе пюре от сурова папая и смесете с ½ лъжичка куркума на прах. Масажирайте лицето с пастата 15 минути и после изплакнете с хладка вода. Правете рецептата два пъти седмично.

2. Маска от яйце. Белтъкът е много подходящ за премахването на окосмението, въпреки че засъхва върху кожата, но когато се премахне помага за премахването на космите.

Как се приготвя? Смесете лъжица захар с ½ лъжица царевично брашно и един белтък. Пригответе пастата и нанесете върху лицето и изчакайте, докато изсъхне. Когато това стане, дръпнете силно, но внимавайте да не се нараните. Може да го правите два пъти седмично.

„ЕСТЕТИКА“ – ЛОСИОНЪТ ЗА ТОТАЛНО ОБЕЗКОСМЯВАНЕ! ВИЖ ТУК:

lice

3. Ечемик. В тази рецепта обединяваме свойствата на ечемика и прясното мляко. Резултатът е лице без косми, по- малко петна и по- мека кожа.

Как се приготвя? Смесете лъжица ечемик на прах с равно количество прясно мляко и лимон. Пригответе маска и нанесете върху лицето си, като оставите да действа 30 минути. Използвайте три пъти седмично за най- добри резултати.

4. Рецепта за куркума. Притежава много полезни свойства за кожата, заради антибактериалното и притовъзпалителното си действие. Куркумата спира растежа на космите и улеснява премахването им.

Как се приготвя? Има различни рецепти за обезкосмяване с куркума. В този случай смесете куркумата с малко прясно мляко – 1 лъжица куркума. Нанесете пастата върху лицето за 15- 20 минути, докато засъхне изцяло. След като мине това време изплакнете. Правете процедурата поне 2 пъти седмично, за да получите добри резултати.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *