Рецепти със сода бикарбонат за красота

soda-1

Сода бикарбоната има широка употреба в домашната козметика. Ето за приготвянето на кои домашни рецепти можем да го използваме:

Като сух шампоан: Това е продукт, който използваме в последния момент, за да освежим косата си, когато не е мита скоро. Сложете малко сода бикарбонат в корените на косата, за да получите веднага почистващ ефект, тъй като абсорбира мазнината.

Като домашен дезодорант: Смесете сода бикарбонат с вода, за да получите кремообразна смес, която нанесете върху мишниците си. Може да добавите и няколко капки етерични масла.

За избелване на зъбите: Това домашно средство не може да се използва много често. Но много помага за премахване на петна от вино, кафе, и други вредни навици, които оставят следи по зъбите ни. Смесете сода бикарбоната и вода и нанесете върху зъбите с четка.

„БИО- КОД“ – ГЕЛЪТ СРЕЩУ СТРИИ И ЦЕЛУЛИТ! ВИЖ ТУК:

podmishnitsi-depilatsiya

Като ексфолиант за лице. Заради микрогранулите на бикарбоната, можете да го използвате като ексфолиант за лице.

За избелване на нокти: Когато често използваме лак, ноктите стават жълтеникави. За да се справите с проблема, смесете сода бикарбонат и водороден пероксид. Нанесете върху ноктите с четка за зъби. Оставете да действа 5 минути.

За успокояване на кожата: Чувствителната кожа често е обект на раздразнение. Нанесете праха върху проблемната зона или я сложете във ваната, за да успокоите кожата и да облекчите раздразнението.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *