Рецепти при възпалена кожа след депилация на лицето

depilatsiya-litse

Изглежда невъзможно да избегнем обриването по лицето след първата депилация или в периода между две депилации. Въпреки че обривът вече се е появил, има много неща, които можете да направите, за да намалите болката и външните белези.

Какво ви е необходимо?

– Студена вода или лед
– Мека кърпа
– Антибактериално средство
– Течен витамин Е или етерично масло от чаено дърво

Наръчник:

1. Трябва да успокоите обрива. Намалете подуването и болката, като сложите лед или студена вода. Намокрете кърпата в студена вода или завийте едно парче лед в нея и я поставете върху зачервяването между 10 и 15 минути. Ако не използвате лед, намокрете кърпата отново, като я намокрите добре със студена вода.
2. Предпазете кожата под обрива. Измийте ръце и нанесете антибактериалното средство. Някои съдържат кортизол, който също намалява болката и раздразнението. Нанасянето на такова средство е важно, защото обринатата кожа е податлива на бактерии.

„ЕСТЕТИКА“ – ЛОСИОНЪТ ЗА ТОТАЛНО ОБЕЗКОСМЯВАНЕ! ВИЖ ТУК:

chaeno-darvo
3. Нанесете витамин Е или чаено дърво. След като антибактериалното средство вече е попило, намажете обилно с течен витамин Е или чаено дърво. И двете са отлични средства за облекчаване и помагат на кожата да се възстанови. Чаеното дърво има антибактериално действие. Ако купите витамин Е на капсули, разчупете ги и нанесете директно върху кожата.
4. Избягвайте твърди сапуни, ексфолианти и грим. Докато обривът не премине, не слагайте отгоре му грим.
5. Продължете с терапията, докато обривът не изчезне. Нанасяйте антибактериалното средство и масло от витамин Е или чаено дърво през първите дни. После продължете само с масла, докато обривът не се възстанови напълно.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *