Рецепти с морска сол за красота

Морската сол е продукт, който се получава при изпарение на морската вода. Използва се както в кухнята, така и в козметиката, свързана най- вече с грижата за кожата. Нека разгледаме някои употреби на морската сол за красотата, които можем да използваме у дома:

morska-sol-recepti

МОРСКАТА СОЛ И АКНЕТО
Морската сол е много ефективна при лечение на акне. Когато сте се къпали в морето, сигурно сте забелязали, че пъпките и черните точки изчезват, а кожата става гладка и нежна. Може да използвате морска сол при ежедневното миене на кожата си и ще видите как акнето ще изчезне.

МОРСКАТА СОЛ И ЦЕЛУЛИТА

„БИО- КОД“ – ГЕЛЪТ СРЕЩУ СТРИИ И ЦЕЛУЛИТ! ВИЖ ТУК

Писали сме отделно за начините, по които можете да използвате морската сол, за да намалите целулита си. Може да я използвате по два начина: докато сте във ваната, или при ексфолиране.h

Солената вана се прави с 300 грама морска сол, а водата не трябва да е по- топла от 37 градуса. Потапяте се вътре за 10 – 14 минути. Процедурата се повтаря 2 пъти седмично.

При ексфолирането трябва да смесите 250 грама морска сол, 2 ч.л. етерично масло и 2 ч.л. зехтин. Сместа трябва да стои 20 минути, след което вече нанасяте върху проблемните зони.

МОРСКА СОЛ ВЪВ ВАНАТА
Повечето соли за баня съдържат морска сол като основна съставка. При много алтернативни терапии морската сол се използва, заради лечебните си свойства.

Тъй като съдържа магнезиев сулфат, морската сол има противовъзпалителен ефект, който действа благоприятно върху мазолите по краката и ръцете ви, помага и за ексфолирането на кожата.

МОРСКАТА СОЛ И КОСАТА
Маската с морска сол е отлично решение за премахване на пърхот. Когато използвате обичайната си маска за коса, само добавете шепа сол. За по- добри резултати, оставете да подейства поне 3 часа и после измийте, както обикновено.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *