Предпазване от акне

Следвайте тези съвети за гладка и нежна кожа

„Био Код” – заличава целулита и стриите

предпазване от акне

За съжаление, не само тийнейджърите са застрашени от акне. Но докато през пубертета и почти невъзможно да премахнеш досадните пъпчици, възрастните имат цял набор от инструменти, за да сторят това. Следвайте тези карти и ясни правила за чиста кожа.

Почиствайте редовно и внимателно

Много продукти прокламират т. н. „дълбоко почистване” на кожата. Имайте предвид обаче, че силните препарати могат да лишат кожата от нейната естествена защита, което я прави силно уязвима за бактериите. Най – добре е да се почиствате с хладка вода и неутрален сапун, защото така ще възстановите лесно баланса и ще успокоите раздразнението.

Пропусни ексфолирането

За някои това може и да е идеалният начин за пречистване, но също така създава огромна опасност от поява на акне. Вместо да „дерете” с ексфолиращи препарати, редовно си правете нежен масаж. Така ще засилите притока на кръв и съответно доставката на повече хранителни вещества.

Избягвайте изсушаването на кожата

Много от продуктите за борба с акне предизвикват супер изсушаване и в крайна сметка могат да направят кожата твърде мазна (ответна реакция). Избягвайте адстрингенти на алкохолна основа и ги заменете с обезмаслени продукти, които хидратират.

Салицилова киселина – враг на акнето

Може и да ви звучи малко странно, но салициловата киселина е напълно натурална (получава се от растенията) съставка за боба с акнето. Има свойството да отпушва порите и да почиства, но без да изсмуква цялата влага на кожата, предизвиквайки зачервяване и раздразнение.

Почистете четките за грим

Аксесоарите за гримиране събират в себе си купища мръсотия и болестотворни бактерии. Четките и пухчетата за пудра следва да се почистват най – малко веднъж на две седмици, а ако са много замърсени да се заменят с нови. Как става самото почистване – потопете ги във вода с малко шампоан, разтъркайте и след това изплакнете.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *