Плодове и зеленчуци за кожата на лицето ни

Най- икономичният и естествен начин за поддържане на хидратирано, младо и свежо лице не е да използваме скъпи кремове, а да се възползваме от природните дарове.

Има храни, които са подходящи за всеки тип кожа, и можем да ги нанасяме директно върху нея. Нека разгледаме кои са:

limon-koja

1. Кожа от авокадо за ексфолиране. Освен че можем да използваме вътрешността на плода за различни рецепти, и кората е подходяща също – за пилинг и ексфолиране. Вмесете кора и нежно натъркайте лицето си с вътрешната страна. Така ще предпазите и кожата от изсъхване. После отмийте с хладка вода.
2. Ленено масло за подхранване. Богато е на есенциални мастни киселини, идеални за суха кожа и склонна към поява на бръчки. Може да се използва и за смесена, и за мазна кожа също, но вечер. Нанасяме нежно с кръгови движения, включително по устните и шията.
3. Кокосово масло за мазна кожа. Идеално за смесена и мазна кожа. Кожата ви няма да лъщи, ще бъде подхранена вkrastavica-koja дълбочина, ще бъде еластична и ще ухае чудесно.
4. Кожа от ябълка за почистване. Използваме вътрешната страна на обелката, за да почистим лицето.
5. Морков за тен. Пийте всеки ден сок от моркови, които са богати на бетакаротени, за да се предпазвате от слънцето и за хубав тен. Може да използвате остатъка от морковите, след като сте направили сока, за да го нанесете върху лицето си за половин час.
6. Лимон за почистване. Идеален е за кожа с акне или черни точки. Няколко капки лимонов сок, нанесени върху кърпичка, ще дезинфекцират кожата ви, ще изглежда по- чиста и блестяща.
7. Краставици за освежаване. Освежава, почиства и намалява подуванията по лицето. Може да сложите резенчета от краставицата по лицето си или само обелките.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *