Педикюр – стъпка по стъпка

Въпреки че обикновено краката са най- пренебрегнати, истината е, че е много важно да са красиви и поддържани. Ще ви покажем как да си направите педикюр стъпка по стъпка. Много е лесно и ви трябват малко неща:

pedikiur

МАТЕРИАЛИ

Леген с хладка вода
Етерични масла
Сапун
Нокторезачка
Пемза
Инструмент за махане на кожичките
Хидратиращ крем
Лак
Екфолиант за крака
Кърпа

Първо, ако имате лак по ноктите, трябва да го махнете. Отрежете ги така, че да не стават прекалено къси. Формата трябва да е кръгла, за да няма връхчета. Ако искате, изпилете ноктите, и минете с пемза по зоните, които са твърди. Важно е нокторезачката да е качествена, а пиленето да се прави само в една посока.

После сложете краката с легена със сапуна, маслата и солите. Оставете ги вътре за десет минути. После, ексфолирайтеnokti-na-krakata добре краката, минете отново с пемза, ако има още твърди места, изплакнете и подсушете с кърпата.

Премахнете кожичките нежно, но не ги режете, защото може да се възпалят. Може да използвате и крем за махане на кожички, който се слага в малко количество и трябва да търкате енергично всеки нокът.

Ако петите ви са жълти, можете да добавите сок от лимон и да накиснете краката за още 10 минути. Направете масаж с хидратиращ крем за 5 минути.

Последната стъпка е да лакирате ноктите – първо, сложете безцветна основа, после цветът, който искате и накрая блясък, за да трае повече време.

Ако искате да запазите резултатите за по- дълго, слагайте крем или хидратиращо масло на краката си всяка вечер. Също така, нежен ексфолиант или пемза поне веднъж в седмицата.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *