Най- важните съвети при мазна кожа на лицето

mazna-koja-1

Хората с мазна кожа обикновено не знаят как се справят с нея: нито какви продукти да използват, нито как да намалят блясъка. Обикновено тези лица имат разширени пори, дори зачервявания и акне. Така че е доста трудно да имаме перфектно лице с такава кожа. Ето как обаче да се грижим за нея, за да го постигнем:

Съставки на козметиката

Когато имаме такава кожа, трябва да обръщаме специално внимание на съставките в козметиката. За целта, трябва да използваме продукти, предназначени за мазна кожа, тъй като намаляват производството на себума, който прави кожата лъщяща и запушва порите. Козметиката ви не трябва да съдържа масла. Също не трябва и да е с алкохол, тъй като се изсушава и реакцията е да стане още по- мазна. Не трябва да съдържа и вещества, които запушват порите, като бисмут оксихлорид или диметикон.

„ЕСТЕТИКА“ – ЛОСИОНЪТ ЗА ТОТАЛНО ОБЕЗКОСМЯВАНЕ! ВИЖ ТУК:

koja-bez-maznini

Хранене

Много е важно за начина, по който изглежда кожата ни. Намалете приема на животински мазнини и избирайте храни, които съдържат: витамин А, омега- 3 и цинк. Някои от храните, които ги съдържат, са: моркови, пъпеш, бадеми, сьомга, треска, пилешко. Пийте по 2 литра вода на ден.

Почистване

Трябва да спазваме много добра хигиена на кожата, когато имаме мазна кожа. Почиствайте лицето си по два пъти на ден с вода и неутрален сапун или такъв, подходящ за мазна кожа. Веднъж седмично ексфолирайте кожата. Вечер отново мийте с вода и тоник, стига да не съдържа алкохол.

Хидратация

Много е важна за кожата.

Грим

Една от най- трудните теми за хората с този проблем: как гримът им да е траен, без кожата да лъщи през деня. Кожата ви предварително трябва да е хидратирана. Сложете пред- основа в Т- зоната. Използвайте специален грим или ВВ крем за този тип кожа. Накрая сложете матираща пудра за по- дълготрайно действие.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *