Най- подходящите натурални масла за лице

Натуралните масла са много полезни за грижата за лицето. Някои са по- известни от други, но всички те хидратират добре лицата ни, подхранват го и го правят меко, без да се налага да плащате за скъпи процедури. Нека разгледаме кои масла са най- полезни за лицето:

masla-za-lice

Масло от арган. Познато е с това, че прави косата блестяща и я овлажнява. Но се използва и за лицето. Богато е на витамини А и Е и мастни киселини. Кожата изглежда здрава, особено ако имате акне или други проблеми като псориазис. Аргановото масло действа подмладяващо, а лицето изглежда свежо.

„ЕСТЕТИКА“ – ЛОСИОНЪТ ЗА ТОТАЛНО ОБЕЗКОСМЯВАНЕ! ВИЖ ТУК

Масло от лайка. Както когато пием чай от лайка, за да се успокоим, маслото от лайка успокоява кожата. Облекчава червенината по лицето и раздразнението. Много е подходящо за чувствителна кожа.

Зехтин. Ако имате суха кожа, отидете в кухнята и вземете бутилката със зехтин – той ще направи лицето ви неотразимо. Използвайте зехтин екстра- върджин, тъй като съдържа повече антиоксиданти. Не само омекотява кожата на лицето, но я и подхранва и помага срещу liceстареенето.

Масло от шипка. Съдържа мастни киселини, витамини и натурален ретинол. Защитава кожата и помага за обновяването на клетките. Ако не искате да нанасяте маслото директно на лицето, може да го смесите с овлажняващия си крем.

Кокосово масло. То е натурален овлажнител, който поддържа косата и кожата хидратирани, меки и блестящи. Идеално замества лосионите и хидратиращите кремове. По естествен начин ще подхраните и овлажните лицето, без значение какъв тип е кожата на лицето. Освен него, може да го използвате за овлажняване на ръце, крака и напукани устни.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *