Най- добрите средства при сухи и напукани устни

ustni

Устните се изсушават по различни причини. Една от основните е, че са близо до езика и често ги облизваме. Човешката слюнка съдържа две съставки, които изсушават кожата: амилаза и малтаза. Това са храносмилателни ензими, които могат да направят кожата на устните чувствителна, когато е изложена на въздух. Ето някои добри природни решения за сухи устни.

КОКОСОВО МАСЛО. То съдържа рядко срещана и по- особена мазнина. Повечето растителни и животински мазнини се състоят от мастни киселини с дълга верига. Кокосовото масло обаче съдържа мастни киселини със средна верига. Товаsuhi-ustni означава, че тази мазнина не увеличава холестерола в тялото ни. Дори предпазва органи като черния дроб от действието на холестерола.

Кокосовото масло се използва в различни рецепти за разкрасяване. То лесно се абсорбира от кожата, поради което служи като омекотяващ агент и хидратиращ крем. Кокосовото мляко позволява и по- лесното усвояване на витамини, като витамин Е, антиоксидант, който намалява дейността на свободните радикали, които увреждат клетките.

КРАСТАВИЦИ. Резенчетата краставица са едни от най- популярните символи на красотата. Зеленчукът се състои почти изцяло от вода – повече от 90%. Водата в резените краставица помага за хидратиране на устните. Съдържа още витамин С, който помага за производството на колаген, протеинът, който прави кожата еластична. Съдържа антиоксиданти, които намаляват въздействието на ултравиолетовите очи.

АЛОЕ ВЕРА. Използва се широко козметиката. Гелът от алое вера е хигроскопичен – т.е., поема влагата, свързва се с водата. Затова много помага за хидратирането на сухи и напукани устни. Съдържа есенциални масла, които помагат за производството на колаген и еластин.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *