Митове и истини за целулита

85% ОТ ЖЕНИТЕ ИМАТ ЦЕЛУЛИТ. ИСТИНИТЕ И ИЗМИСЛИЦИТЕ ЗА ЦЕЛУЛИТА

целулит

Женското проклятие!  Това е целулитът – атакува там, където най- малко се вижда – на дупето и задната част на бедрата. Също и на корема. Целулитът е живото въплъщение на злото – като досадна свекърва, която не можеш да изгониш. Но да видим кои митове и легенди за това изконно проклятие за жените са истина и измислица.

Гел срещу стрии и целулит – „БИО- КОД“

Само дебелите жени го имат. Лъжа

85% от жените над 20- годишна възраст имат някакъв вид целулит. Ако сте слаба, но кръвообращението не е добро, почти сигурно ще ви се появи целулит. „Лошото кръвообращение пречи на ликвидирането на излишните течности и токсините, които се трупат в клетките през деня“, разкриват лекарите. Това натрупване в и около клетката я дразни и я кара да вземе защитни мерки. Произвеждат се фиброзни нишки, които свързват клетката с повърхността на кожата и я дърпат навътре. В същото време течностите я бутат нагоре. Резултатът от толкова „дърпане“ е портокаловата кожа.

Ако отслабнеш, изчезва целулитът. Лъжа

Не, целулитът се намира на повърхността на кожата. Ако искате да премахнете целулитът, една диета за отслабване няма да помогне. Трябва да вземете конкретни мерки срещу него, а не просто общо да отслабнете.целулит3

Влошава се с възрастта. Лъжа.

И слава Богу, иначе докато остареем, ще имаме целулит и на клепачите! Тъй като е свързан с хормоните, образуването му значително намалява в манопаузата. Пикът е, когато сме на 30 години, след това постепенно отслабва.

Мъжете нямат целулит. Лъжа

Все пак става въпрос за отделни случаи, а не е толкова масово, както при жените. Виновниците са женските хормони, естрогените, които подпомагат задържането на течности и трупането на мазнини. Така че целулит се появява само при мъже с повече естрогени. Според статистиките, 10% от мъжете имат целулит. „Целулитът се образува заради особената структура на женските мастни депа в определени зони.“, разкриват лекарите.

Може да се избегне. Вярно

Възможно е, но всеки ден трябва да сте нащрек. „Противозачатъчните, стоенето, стресът и липсата на упражнения са ключови за портокаловата кожа“, обяснява д-р Моника Сеньо.

Може да го преборите. Вярно

„Най- добрият начин да се преборим с целулита е механично – като прекъснем нишките между клетките и кожата. Може да използвате продукти, които имат загряващ ефект върху кожата – антицелулитен гел или крем, например“, разкриват лекарите.

целулит4Третирането с козметичен препарат, разбира се, трябва да се съчетае и със здравословна диета, която да подобри кръвообръщението.

Солта причинява целулит. Истина

И захарта, също. Солта задържа течности. А захарта пречи на производството на колаген, който прави кожата еластична.

Козметичните средства трябва да се нанасят с масаж. Истина

Масажът допълва ефекта от активните съставки на гела  като подпомага абсорбацията му и подобрява кръвообръщението.

По- добре антицелулитната козметика да се използва вечер. Истина

Един масаж за няколко минути. Коя жена има толкова време сутрин? Осве това, кожата абсорбира по- добре вечер, за това много козметични продукти се използват именно по това време.

Упражненията премахват целулита. Почти лъжа.

Само ако тренирате като олимпийски лекоатлет. Всичко свързано с движението и подобряването на кръвообращението е полезно, но не е достатъчно да премахне целулита.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *