Лесни правила за справяне с целулита

Целулитът се образува заради обструкция на кръвоносните съдове, която затруднява достъпа на кислорода до тъканите и изхвърлянето на токсините. Появява се обикновено около коленете, краката, прасците, ръцете, корема, бедрата и седалището.

celulit-poyava

Причини за поява на целулит могат да бъдат: проблеми с кръвообращението, тревожност, депресия, стрес, заседнал начин на живот, наследственост, бъбречна и белодробна недостатъчност.

„БИО- КОД“ – ГЕЛЪТ СРЕЩУ СТРИИ И ЦЕЛУЛИТ! ВИЖ ТУК:

Как да се справим с целулита:

Когато се храним: Трябва да елиминирате лошите мазнини и да увеличите приема на плодове и зеленчуци, спрете алкохола и газираните напитки.

Когато се обличаме: Избягвайте дрехи, които са ви прекалено тесни или еластични, тъй като пречат да доброто кръвообращение.

vdigane

Правите упражнения: Поне 3 пъти седмично правете аеробни упражнения, като тичане, каране на колело, плуване. Упражненията са подходящи не само за превенция и борба с целулита, но и гарантират доброто функциониране на органите.

Правите масажи в засегнатите зони: Така помагате на кръвта правилно да се движи. Използвайте кръгови движения, леки удари, сякаш месите.

Пазете килограмите: Мазнините също спомагат за появата на целулит, така че ако
много напълнеете, ще ви се появи.

Ограничете солта. Солта спомага тялото да събира течности, така токсините остават за по- дълго време в нас, като причинява проблеми като целулит, запек и пр.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *