Кой вид кола маска е по – безболезнена?

Восъкът,  който се използва за топлата и студена кола маск,  има почти еднакви съставки. Най – важните от тях са парафин, омаслител, пчелен восък, а също и смола. Смолата действа като лепило, и благодарение на нея сместа прилепва към кожата. Маслото прави епилирания участък по – гладък. В някои случаи биват добавяни различни аромати, оцветители, които да създават комфорт докато трае епилацията.

kola-maska-izbor

При топлата кола маска се разтапя восък, който се разлива върху онази част, която предстои да бъде обезкосмявана ( разбира се първо се оставя леко да поизстине). Върху него се поставя лентичка, която улеснява процеса. След това косъмчетата се издърпват с помощта на лентичката.

„ЕСТЕТИКА“ – ЛОСИОНЪТ ЗА ТОТАЛНО ОБЕЗКОСМЯВАНЕ!ВИЖ ТУК

За да се обезкосмим със студена кола маска, трябва първо да нанесем разтопен восък върху лентички. Залепвате ги kola-maska-vidoveвърху косъмчетата и след като сте ги притиснали добре, дърпате рязко, за да отстраните окосмената част.

И двата вида обезкосмяване имат както предимства, така и недостатъци. При топлата кола маска обаче обезкосмяването се получава много по – добре. Студената е по – лесна и по – безболезнена, но когато восъка е изстинал лентичките трудно се прикрепват, затова и след процедурата пак остават някои косъмчета. Трябва да повторите процедурата няколко пъти, за да има по – добри резултати. Недейте да правите тази процедура при  раздразнена  кожа.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *