Как пъпешът се грижи за кожата ни през лятото

papesh-koja

Пъпешът за кожата през лятото. Този плод има висок хидратиращ ефект заради съдържанието на 80% вода и витамин А.

ДЕЙСТВИЕ ОТВЪТРЕ: Пъпешът съдържа витамин А за хидратирана кожа без петна

Тъй като този вкусен плод съдържа 80% вода, това го прави идеален за хидратиране на кожата отвътре. Освен това, помага за пигментацията, така че да имаме хубав тен. Това действие на пъпеша се дължи на съдържанието на витамин А, който не позволява на кожата да се изсушава. Плодът действа диуретично и има лек разхлабителен ефект.

papesh

Срещу петната. Пъпешът помага да пречистваме тялото си от токсините, като не позволява окисляването на клетките (ранно остаряване и бръчки) и появата на петна по кожата. Ако редовно го ядете сутрин на гладно, поддържате кожата здрава и блестяща през лятото.

ДЕЙСТВИЕ ОТВЪН: ПЪПЕШЪТ ОБЛЕКЧАВА ИЗГАРЯНИЯТА

Пъпешът е природно средство срещу слънчеви изгаряния. След излагане на слънце можете да нанесете мекото на пъпеша върху кожата си, за да облекчите зачервените зони и изгарянията. Може да направите и домашен крем за след слънце от плода. Намачкайте меката част та пъпеша и нанесете върху лицето и шията си, като оставите да действа 15 минути. Освен че облекчава чувството на щипане по кожата, я хидратира заради високото съдържание на вода.

Освен че ще поддържа кожата ви здрава и красива през лятото, пъпешът е полезен и за фигурата ви.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *