Как да си правим масаж при целулит

Имаме много варианти за справяне с целулита, но най- добрият е като съчетаете хранене, движение и подходящ козметичен продукт. Предлагаме ви един вариант, които е лесно достъпен за всички и доста икономичен.

celulit-saveti

Стъпка 1: Домашен антицелулитен крем.

Почти всички жени имат целулит. Това е задържане на течности, което се натрупва по дупето и краката, под формата на т.нар. портокалова кожа. От естетическа гледна точка е доста грозно, но се съчетава и със здравословен проблем- затруднение на кръвообращението.

Затова, първата крачка е да се сдобием с антицелулитен крем.

„БИО – КОД“ – ГЕЛЪТ СРЕЩУ СТРИИ И ЦЕЛУЛИТ! ВИЖ ТУК:

Съставки:

– 1 с.л. утайка от кафе
– 2 с.л. зехтин
– 1 с.л. бадемово масло
– Сок от половин лимон

Как да го приготвим:

– Лесно е . Кафето има добро тонизиращо действие и е добър ексфолиант, който ще помогне на кръвообращението ни.
– Смесете всички съставки в купичка. Може сместа да ви изглежда странна, но наистина е ефективна.
– В същата купа добавете малко от вашия душ гел, който използвате в банята. Ако има хидратиращо действие , още по-kafe-celulit добре. Разбъркайте добре и пристъпете към следващата стъпка – масаж за намаляване на целулита.

Стъпка 2: Масаж за намаляване на целулита.

Това е чудесен вариант да подобрим кръвообращението си. Няма нищо по- релаксиращо и нищо по- стимулиращо от масажите – облекчават болки, напрежение, болки в мускулите, като по този начин се избягва задържането на течности и намаляване на стреса. Ако всеки ден си правите масажи, няма как да не се отрази на състоянието на целулита ви. Правете го сутрин и вечер всеки ден.

Стъпки на антицелулитния масаж:

1 . Първо трябва да се изкъпем, за да почистим кожата си. Полейте със струя студена вода краката си, за да активирате кръвообращението, ако имате разширени вени.
2 . Отиваме към зоната на бедрата. Вече държите купичката с домашния крем от кафе. Сложете в ръцете си и загрейте сместа.
3 . Започваме масажа от долу на горе, т.е., от глезените към бедрата. Наблегнете на масажа особено в зоната на от коленете към бедрата.
4 . Движенията трябва да са дълги и бавни. После вървите към корема, ако и там имате целулит. Гледайте да не оставате без крема от кафе. Правете кръгови движения, не е нужно да натискате силно.
5 . В нашия масаж използваме двете длани и кокалчетата на пръстите. От време на време трябва да натискаме повече с кокалчетата и възглавничките на ръцете. Понякога щипете кожата, като я хващате и я опъвате. Много е ефективно.
6 . Ако има зона, до която не можете да стигнете, използвайте дървена четка – също са много удачен вариант за масаж.
7 . Както виждате, масажът се прави много лесно, но трябва да сте постоянни – всеки ден сутрин и вечер. Наблегнете на храните, които съдържат антиоксиданти и плодове.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *