Как да се справим с целулита

celulit-faktori

Хормонът естроген благоприятства появата на целулит. Той е отговорен за задържането на течностите в тъканите, което води до увеличаване на обема на мастните клетки. Всичко това се изразява в микроциркулацията, вид изменение на тъканите и възпаление.

Целулитът има три форми: мек целулит, твърд целулит и т.нар. портокалова кожа.

Освен естрогените обаче, има и други причинители на целулита: заседналия начин на живот, наднорменото тегло, запек, пушене, прекаляване с алкохола и генетични фактори.

КАК ДА ИЗБЕГНЕМ ЦЕЛУЛИТА?

Физическите упражнения в комбинация със здравословен начин на живот и балансирано хранене, са перфектната комбинация, която може да ни предпази от целулита. Така ще избегнете наднорменото тегло и лошото кръвообращение, също важни фактори за превенция на целулита.

„БИО- КОД“ – ГЕЛЪТ СРЕЩУ СТРИИ И ЦЕЛУЛИТ! ВИЖ ТУК:

celulit-slabi-jeni

КОИ ВИДОВЕ УПРАЖНЕНИЯ СА ПРЕПОРЪЧИТЕЛНИ?

Упражненията за стягане на краката и увеличаване на кръвообращението са много добри варианти. Ходене, тичане, масажи, тренировки във фитнеса и др. Важно е и да пием много вода, защото в противен случай, само засилваме проблема.

Редувайте по- интензивни тренировки с по- релаксиращи.

ХРАНИ, КОИТО ТРЯБВА ДА ИЗБЯГВАТЕ

Трябва да избягвате вредните за тялото храни. Основните са: рафинирана захар и захарни изделия, бяло брашно и изделия от него, животински мазнини и пр. Наблегнете на органичната храна, като плодове и зеленчуци, бобови култури и пр. Важно е и да се готви здравословно.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *