Как да се справим с подкожните косми по бикини зоната

koja-tyalo

Подкожните косми обикновено се появяват след депилация. Подкожният косъм е червено образувание по кожата, което може да се възпали, раздразни и да боли. Бикини зоната е особено уязвима, тъй като кожата е много чувствителна.

Един от начините да се справим с пъпките след депилация в бикини зоната е като използваме салицилова киселина. Действа ексфолиращо и ни помага за премахването на подкожните косми.

ПОДКОЖНИ КОСМИ

Появяват се при всеки, който се депилира. Косъмът расте от фоликула и остава под повърхността на кожата. Косъмът продължава да расте под кожата, което води до появата на кожно образувание. Върхът на косъма потъва във вътрешността на пората. Това може да доведе до възпаление и болка. Обикновено остават под повърхността на кожата, защото остават затиснати от мъртвите клетки.

„ЕСТЕТИКА“ – ЛОСИОНЪТ ЗА ТОТАЛНО ОБЕЗКОСМЯВАНЕ! ВИЖ ТУК:

depilaciya-intimna

ПОДКОЖНИ КОСМИ В БИКИНИ ЗОНАТА

Това е една от най- чувствителните зони по тялото ни. Това я прави особено уязвима за появата на подкожни косми след депилация. Когато бельото се търка в току- що депилираната зона, това често води до възпаление.

САЛИЦИЛОВА КИСЕЛИНА

Има много полезни свойства за кожата, като дори облекчава подкожните косми. Киселината ексфолира нежно кожата, почиства остатъците, също и увредените пори, които натискат косъма. Отварянето на пората освобождава косъма и му позволява да расте правилно. Салициловата киселина има и лечебен ефект.

Сложете няколко капки върху памук. Натъркайте памука върху кожата на бикини зоната и оставете за 1- 2 минути. Ако бельото ви дразни кожата, използвайте памучно.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *