Как да се справим с подкожните косми

След депилация се появяват неизбежните подкожни косми. Предлагаме ви някои лесни и практични съвети, които да ви помогнат да се справите с тях.

kosmi

КАКВО СА ПОДКОЖНИТЕ КОСМИ?

Това са космите, които не успяват да излязат над кожата, а растат под нея. Обикновено става след бръснене или депилация, когато косъма започва да расте отново. При жените най- често се случва по краката, подмишниците, веждите и в интимната зона.

„ЕСТЕТИКА“ – ЛОСИОНЪТ ЗА ТОТАЛНО ОБЕЗКОСМЯВАНЕ! ВИЖ ТУК

РИСКОВЕТЕ ОТ ПОДКОЖНИТЕ КОСМИ

Въпреки че обикновено подкожните косми се оправят от само себе си, когато върхът най – после избие на повърхността, може да се инфектира и да се образува нещо като твърда топчица, която нараства. Ако е притеснително, потърсете лекар, който да го отстрани и да ви предпише нещо за мазане.

ЗАЩО НЯКОЙ КОСМИ РАСТАТ ПОД КОЖАТА?

Експертите казват, че космите, които растат подкожно, са най- дебелите и навити, въпреки че podkojen-kosamникой не е предпазен от появата им.

КАКВО ДА ПРАВИМ С ПОДКОЖНИЯ КОСЪМ?

Най- добре изчакайте сам да се оправи. Докато расте, ще открие съм пътя си към повърхността.

Някои използват дезинфекцирана игла, за да го извадят, но е доста агресивен начин, който оставя следи или дори води до инфекция.

МОЖЕМ ЛИ ДА ИЗБЕГНЕМ ПОДКОЖНИТЕ КОСМИ?

При обезкосмяване не натискайте много машинката върху кожата. Ако се депилирате или обезкосмявате, ексфолирайте кожата си с гъба или мек ексфолиант и масажирайте леко епидермиса.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *