Как да се грижим за кожата, когато се депилираме

depilaciq-plaj

1. Хидратация. За да избегнем сухата и напукана кожа, задължително трябва да се хидратираме добре. Можем да използваме хидратиращи кремове, но също така да пием много вода, да се храним с повече плодове и зеленчуци.

2. Дължина на косъма. Ако се депилираме с кола маска, косъмът трябва да е с подходящата дължина. Същото важи и за бръсненето. Когато косъмът е по- дълъг, излиза по- добре, а и прилаганата агресия върху кожата и по- малка.

3. Алергии. Често решаваме да използваме кола маска или депилиращ крем, без да знаем какъв ще е ефектът върху нашата кожа. Това не бива да правим. Трябва да направим малка проба на кожата си, за да разберем дали не сме алергични.

„ЕСТЕТИКА“ – ЛОСИОНЪТ ЗА ТОТАЛНО ОБЕЗКОСМЯВАНЕ! ВИЖ ТУК:

depilatsia-brasnene

4. Изберете метода. За да изберем как да премахваме космите си, първо трябва да се съобразим с типа кожа. Има по- чувствителни кожи от други.

5. Грижа след депилацията. Каквато и да е депилацията, все пак упражняваме агресия върху кожата. Затова, след като приключим с нея, трябва да успокоим и възстановим кожата си. Колкото по- натурален продукт изберем, толкова по- добре.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *