Как да се депилираме правилно с бръснарско ножче

depilatsia-brasnene

Депилирането с бръснарско ножче не е сред най- препоръчваните, но ако не разполагаме с много време, нямаме избор. Нека разгледаме как да направим възможно най- добре този тип депилиране:

През лятото тялото ни задължително трябва да перфектно обезкосмено и гладко, а понякога е доста сложен въпрос. Но няма как през този сезон. Депилирането с бръснарско ножче не е най- добрият вариант, но много често ни спасява. Най- добре е да се депилираме с по- дълготраен метод, но ако бързаме, няма как да избегнем бръснарското ножче.

Много често през лятото няма как да изчакаме космите да пораснат достатъчно за кола маска. Може да се справите, ако имате електрически депилатор или крем за депилиране. Друга алтернатива е бръснарското ножче – така кожата ще страда най- малко, така че може да следвате следните малки съвети:

„ЕСТЕТИКА“ – ЛОСИОНЪТ ЗА ТОТАЛНО ОБЕЗКОСМЯВАНЕ! ВИЖ ТУК:

depilatsiya-sas-zahar

Първо се изкъпете. Никога не използвайте самобръсначката на суха кожа, трябва да е мокра. Така бръсненето става най- нежно. Горещата вода омеква космите, фоликулите се отварят и отпускат кожата. Може да използвате специална пяна за бръснене за жени. Така кожата става най- мека и е най- защитена от наранявания.

Мишниците трябва да се бръсна отдолу нагоре. В най- чувствителните зони трябва да сме особено внимателни. В другите зони трябва да следвате посоката на естествения растеж на косъма и да изпъваме кожата, за да не се порежем.

Използвайте бръснарски ножчета за жени, защото се движат много по- добре по- кожата. Има и ножчета, специално предназначени за чувствителна кожа. Сменяйте често самобръсначките. Не си слагайте дезодорант след бръснене – трябва да изчакате няколко часа. Не използвайте и кремове, които съдържат алкохол или парфюм. Най- добре гел от алое вера или крем за след депилация.

Най- големият недостатък на този тип депилация е, че косъмът израства много бързо. Буквално на следващия ден може да ви се наложи да се бръснете отново.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *