Как да приготвим домашна кола маска от захар

Техниката за депилация със захар е много популярна през последните години, тъй като е една от най- добрите алтернативи за перфектно обезкосмяване. Този метод се използва от Древността в Средния Изток.

kola-maska-zahar

КАК ДА ПРИГОТВИМ КОЛА МАСКА ОТ ЗАХАР?

Чрез тази кола маска от захар можем да обезкосмяваме крака, мишници, вежди и дори бикини зоната.

Съставки:

2 чаши захар

3 с.л. лимонов сок

3 с.л. вода

kola-maska-vidove

„ЕСТЕТИКА“ – ЛОСИОНЪТ ЗА ТОТАЛНО ОБЕЗКОСМЯВАНЕ! ВИЖ ТУК:

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Прилича на начина на приготвяне на сладко за десерт, с тази разлика, че не трябва да е много гъсто. Сложете съставките в една тенджера и я сложете на среден към силен огън, докато започне да кипи. Не спирайте постоянно да бъркате. Когато започне да ври, намалете огъня и оставете за няколко минути, докато сместа придобие необходимата плътност.

За да разберете дали сместа е готово, вижте цвета й. Трябва да има златист оттенък, а не тъмен. Ако пресрочите времето, захарта може да изгори. Сложете сместа на хладно място, но не на много ниска температура, защото може много да се втвърди.

КАК СЕ НАНАСЯ?

Преди да нанесете пастата за депилиране трябва да почистите добре зоната, която ще обработвате. Може да си сложите малко бадемово масло на ръката, за да не полепва много пастата. Нанасяйте сместа в посока обратна на растежа на косъма, притиснете с памучно парче и дръпнете рязко.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *