Как да подобрим вида на кожата си

Доказано е, че UVA лъчите са по- малко интензивни от UVB и са над 50 пъти повече. Проникват в доста дълбоко в кожата. Поради това, вредата, която се нанася на кожата, е по- сериозна.

кожа

Ако искате да подобрите външния вид на кожата си, се предлагаме следните съвети:

1 . Забавете процеса на стареене. Повечето хора се притесняват от външния вид и всеки белег по кожата, но стареенето не е отделно явление. За да изглеждаме по- млади, трябва да храним кожата си с много витамини и минерали.

2 . Научете как и защо старее кожата. Кожата е най- големият орган на тялото ни. Затова да разберем структурата й, как и защо старее, е задължително, ако искаме да изглеждаме по- млади.

3 . Тенът състарява. Въпреки че излагането на слънце ни подмладява, прави ни по- блестящи и здрави, в същото време нанася непоправими щети на кожата. Дългото излагане на слънце ни лишава от всички резерви на витамин В в тялото ни. В дългосрочен план води до преждевременно състаряване и рак на кожата. Затова предпазвайте адекватно тялото си от UV лъчите.

4 . Хранете кожата с витамини. Някои витамини правят кожата ни по- млада. Витамин С помага срещу бръчките и мимическите линии. Стимулира производството на колаген. Витамин Е помага за защитата ни от UV лъчите, а също и за изхвърлянето на свободните радикали.

За отслабване и топене на мазнините – „Диетин- комплект“. ВИЖ ТУК

5 . Розите подмладяват. Розовата вода подхранва и хидратира кожата. Видимо подмладява вида ви. Козметиката с етерично розово масло са чудесни за грижата за кожата.

6 . Правете упражнения. Поддържане във форма и физическата активност ще направят чудеса с външния ви вид. Не кожа1забравяйте, че много често се съди за възрастта по фигурата, пъргавината и енергичността.

7 . Отслабнете. Човек можа да изглежда по- млад, само ако свали няколко килограма. Излишните килограми, освен че ни състаряват, са и много опасни за здравето. Болното тяло никога не е синоним на младост.

8 . Използвайте добавки витамини. За да изглеждаме по- млади, можем да използваме специални антиоксиданти, които ще ни помогнат, като витамин Е и коензим Q 10.

9. Грижете се за косата. Косата е много важна, за да изглеждаме по- млади. Здрава, мека и блестяща коса е синоним на младост. Но жените често злоупотребяваме с косата си, затова трябва да се грижим много за нея.

10. Здрави и силни нокти. Често забравяме за ръцете, които обаче много издават на колко години сме. Затова не забравяйте да ги поддържате.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *