Как да пазим и да се грижим за сухата кожа

Запасите от вода на кожата бързо се губят заради външни агресивни фактори и възрастта. В резултат кожата става суха и чувствителна, става склонна към ранна поява на бръчки. Как да я възстановим?

суха кожа1

Сухота, мимически бръчки, обтягане, зачервяване, лющене, липса на блясък са някои от индикаторите за суха кожа, която има крещяща нужда от хидратиране.

През зимата кожата на лицето лесно губи запасите си от вода заради отоплението, ниските температури навън и вятъра. Затова кожата лесно се изсушава.

Значението на храненето за сухата кожа

Пийте много вода през деня – 1,5 – 2 литра. Също пийте сокове, пълни с витамини, които ще пазят кожата ви отвътре. Избягвайте кафето и алкохола, защото те изсушават кожата.

Сухата и състарена кожа не е само резултат от външни фактори, но също и на вътрешен процес на окисление. Затова е важно да се храним здравословно и балансирано, да поемаме витамини, минерали и мастни киселини заедно с храната.суха кожа11 Яжте повече храни богати на витамини А и Д.

Хигиена

Кожата на лицето, независимо дали е суха, мазна или нормална, има нужда от максимална хигиена. Ако кожата ви е суха, използвайте хладка вода (никога гореща) и избягвайте сапуните и агресивните продукти. Веднъж седмично ексфолирайте кожата си, за да премахнете нечистотиите и мъртвите клетки. Може да използвате и домашни рецепти за ексфолиране.

Хидратиране и подхранване
Абсолютно задължително е сухата кожа да се хидратира и подхранва със специфична козметика:

– Използвайте слънцезащитен крем през цялата година, както и крем за около очите.
– Не използвайте козметика, която съдържа алкохол, защото още изсушава кожата.
– Веднъж седмично или веднъж на 15 дни си правете маска за суха кожа.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *