Индийска рецепта за депилация с куркума

depilatsiya-retsepta

Още от времето на Клеопатра, която си махала космите с ръба на мидена черупка, жените търсят различни начини за продължително обезкосмяване. Бръсненето е най- разпространеният метод, но не е продължителен. Депилацията с кола маска, с крем ни осигуряват седмица до 10 дни.

В Индия най- разпространеният начин за обезкосмяване е с куркума.

ПАСТА ОТ КУРКУМА

За да изпробвате тази рецепта за обезкосмяване и само да проверите колко е ефективен, ето как да приготвите пастата: смесете 150 грама куркума с прясно мляко. Трябва да получите гъста паста.

„ЕСТЕТИКА“ – ЛОСИОНЪТ ЗА ТОТАЛНО ОБЕЗКОСМЯВАНЕ! ВИЖ ТУК:

kurkuma-depilatsiya

Нанесете сместа по краката си в посока на растежа на косъма и оставете за изсъхне. С ръка или със сухо парче, търкайте краката си с кръгообразни движения, премахнете пастата и косъма по дължина. Повтаряйте, когато видите, че космите са започнали да растат отново.

След няколко месеца ще забележите, че космите стават по- тънки и растат все по- бавно. Може да сте спокойни за този метод за обезкосмяване, защото се прилага дори върху бебета в Индия. Понякога бебетата се раждат с обилно окосмение. Търка се с куркума в продължение на един месец. След 2 месеца бебето ще остане без нито един кисъм.

Може да смесите куркумата и с кисело мляко. Киселината на млякото е много полезна за кожата. Може да добавите и малко брашно.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *