Грижи за кожата в менопауза – 2 рецепти

Когато жените влязат в периода на менопаузата, започват хормонални промени, които се отразяват както на емоционалното състояние, така и на физическото. В началото промените не се усещат, но с времето започват да стават все по- големи. В този период повечето жени страдат от изсушаване на кожата, а процесът на стареене се ускорява повече от нормалното. Започват да се появяват бръчки, а кожата започва да се отпуска.

koja-menopauza

РАСТЕНИЯ, ПОЛЕЗНИ ЗА КОЖАТА И СРЕЩУ БРЪЧКИ

За да е кожата ви в добро състояние по време на менопауза и за да се предпазите от бръчки, има различни растения, които могат да са много полезни. Те хидратират кожата, доставят колаген и предпазват от поява на петна. Правят кожата да изглежда по- млада и по-стегната.

АЛОЕ ВЕРА

Това е сред най- популярните растения, когато говорим за грижа за кожата. Прониква дълбоко, чак до дермата, където вкарва своите минерали, витамини и аминокиселини. По този начин растението хидратира кожата, премахва петната, aloe-veraвъзстановява кожата, стяга я и пр.

Рецепта с алое вера срещу бръчки

– Гел от алое вера – изстисква се от листата
– Студена вода
– Чиста кърпа

Първо измийте много добре лицето. После вземете гела от алое вера и го нанесете по цялото си лице. Оставете да действа 20 минути и после махнете със студена вода. Подсушете внимателно с кърпа. Правете го 3 пъти седмично, най- добре вечер.

АВОКАДО

Овлажнява кожата и я прави еластична. Естествените мазнини на авокадото предпазват от изсушаване и възстановяват клетките, за да предпазят от ранна поява на бръчки.

Рецепта с авокадо срещу бръчки

– 3 колелца авокадо
– 5 капки бадемово масло
– 1 нож

С ножа намачкайте парчетата авокадо, докато получите паста. Добавете 5- те капки бадемово масло и бъркайте в продължение на минута. Когато маската е готова, нанасяте по лицето, особено по очните контури и оставяте за 10 минути. Чрез нея ще премахнете торбичките и ще забавите с много появата на бръчките.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *