Ексфолиране с пясък срещу целулит

Има все още време до летния сезон и ходенето на море, но е добре да знаете от по- рано как най- ефективно да се възползвате от почивката си край морския бряг.

pqsak-celulit

Когато ходите по- плажа, вероятно сте забелязали, че краката ви стават много меки. Песъчинките са много добър ексфолиант, който може да използвате и у дома, за да масажирате кожата си, да отстраните мъртвите клетки и да си помогнете срещу целулита.

Пясъкът е продуктът от бавната и постоянна ерозия на скалите. Всички плажове са различни, но пясъкът съдържа следи от силиций, желязо и гипс. Но най- хубавото е неговата структура, eksfolirane-pqsakкоято действа като естествен ексфолиант.

„БИО- КОД“ – ГЕЛЪТ СРЕЩУ СТРИИ И ЦЕЛУЛИТ! ВИЖ ТУК

В Бразилия, например, жените винаги използват малко пясък с останалите си козметични продукти, за да масажират краката и дупето си. Подобрява кръвообращението, като така намалява целулита.

Когато отидете на море лятото, отидете до някое място, което не е посещавано от туристи и си напълнете бутилка чист пясък. Можете да масажирате краката, ръцете и дупето си със следната смес – 100 грама пясък и 3 с.л. бадемово масло. Масажирайте с кръгообразни движения.

Предимството на пясъка спрямо солта е, че не се разтваря, така че можете да се масажирате по- дълго време.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *