Домашни рецепти за махане на мъха по лицето

Премахването на мъха по лицето може да една от пай- изморителните задачи, когато се разкрасяваме. Не само е болезнено, но и се появява най- неочаквано. Бързината, с която се появява отново, зависи от всеки човек.

Причините за появата на мъх по лицето могат да са най- разнообразни – хормонални проблеми, например. Но обикновено, не е нещо сериозно. Обикновено е част от остаряването или наднорменото тегло.

Най- ефикасният начин за обезкосмяване – лосионът „Естетика“

мъх по лицето

Има много методи и начини за депилация – кола маска, например. Но тя е много болезнена и може да нарани кожата на лицето ви.

1. Куркума и сол.
Куркумата се използва много в Индия за избелване на лицето и махане на женския мустак. Недостатък обаче е, че се появяват жълти петна по лицето и не изчезват в продължение на часове. Някои препоръчват да смесите куркумата с малко зехтин, за да избегнете нежелания ефект.
Начин на приготвяне и употреба: Смесете куркума и сол и масажирайте там, където искате да премахнете мъха. Трябва да сте упорити и последователни, защото ефектът не идва бързо.
Друг вариант на рецептата: Смесете куркума с олио от кокос и направете паста. Нанасяте я на проблемните места и ячъх по лицето1 оставяте за 10 минути. После измивате.

2. Рецепта с ечемик. Смесете 1 лъжица ечемик на прах с равно количество мляко и лимонов сок. Наложете сместа върху лицето си и оставете да подейства 20-30 минути. После измийте лицето добре с хладна вода. Използвайте сместа поне 3 пъти седмично за по- добри резултати.

3. Депилация със захар. Сложете 60 мл вода в тенджера с 500 грама захар и 60 мл лимонов сок. Стоплете сместа на среден огън, докато се появят мехурчета. Консистенцията на сместа трябва да е мека.

Сложете нишесте на местата, където ще налагате пастата. То трябва да обере мазнината от лицето. Разнесете сместа в посока растежа на косъма. Сложете лента плат от памук върху пастата. Натиснете срещу кожата. Оставете парчето, докато сместа се втвърди. Когато пастата изстине, дръпнете лентата в посока растежа на косъма.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *