Домашни рецепти срещу стрии

Стриите са много разпространен проблем сред жените. Образуват се, когато колагеновите нишки, които се намират в средния слой на кожата, се скъсат и появяват неестетически образувания по кожата. Стриите си личат повече през лятото, когато придобием слънчев загар. Също така, се повяват често през пубертета и при бременност.

БИО- КОД – ТОП- ГЕЛЪТ СРЕЩУ СТРИИ И ЦЕЛУЛИТ! ВИЖ ТУК

стрии

На пазара има десетки продукти срещу появата или за заличаване на стриите, но има и домашни методи, които също могат да помогнат.

ЗА ЕЛАСТИЧНА КОЖА

Еластичната кожа може да се разтяга и свива без опасност от появата на стрии. За да я постигнете, ви предлагаме лесна рецепта за ефикасен крем.

Съставки за крема:

2 лъжици хвощ
2 лъжици водорасло фукус
10 капки лимонов сок
100 мл алкохол 20 градуса, разтворен в половин литър вряла вода

Сместа трябва да престои 25 дена. След това се прецежда и се затваря в бутилка. Веднъж дневно, след душ, смесете 2 капки от сместа с 1 лъжица кисело мляко. Нанесете върху кожата и оставете за 10 минути. След това измийте с вода

КАК ДА ЗАЛИЧИТЕ СТРИИТЕ

Когато се появят и все още имат розов цвят, трябва да действате бързо. Ако станат бели, вече по- трудно може да ги преборите. Използвайте олио от невен като мажете стриите по 3 пъти на ден. Също така, може да използвате зехтин или масло от какао.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *