Добашни рецепти и билки срещу целулит

целулит5Целулитът се появява, когато клетките на депата, които съхраняват мазнините, започват да растат по анормален начин. По този начин нарушават кръвообръщението, затрудняват достъпа на кислород до тъканите и премахването на токсините.

Причини за целулита:

– Наследственост
– нарушения при органите, които почистват тялото – бъбреците, белите дробове
– Нарушения в храненето
– Проблеми с кръвообръщението
– Проблеми с ендокринната система
– Тревожност
– Депресия

Всички природни средства срещу целулит в един продукт – гелът „Био- код“

Народни рецепти срещу целулит:

1. За да изчистите тялото от токсините и така да се справите с целулита, се приготвя чай от хвощ, за който ви трябват 5 грама от билката и половин литър вода. Слагате билката във вряща вода за 15 минути. Пие се по 1 чаша всяка вечер.

2. Друг начин за пречистване на тялото е чрез чай от блатен тъжник. 25 грама – листа, корени и цветове, и половин литър вода. По- добре растението да е свежо, но може и сухо. Заливате билката с топла вода. Покрива се за 10 минути. Пиете по 2-3 пъти на ден, в продължение на 10 дни.

3. Може да си правите антицелулитни компреси с бръшлян и салвия. Трябват ви 2 литра вода, в която накисвате за 24 чака две големи шепи бръшлян и 2 шепи салвия. Прецеждате и намокряте памучна кърпа и я слагате върху проблемнотобръшлян място.

4. В 10.00 часа сутринта пийте по 3 лъжици ябълков оцет, разтворен в половин чаша вода. Яжте много цитруси и намалете солта.

5. Яжте много череши и тиквички заради пречистващите си свойства.

6. Към 500 грама вряща вода добавете 1 щипка цветове от слез, 1 щипка върбинка и 1 – бреза. Оставете да престои 5 минути. Не слагайте захар. Пийте всяка сутрин на гладно.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *