Диета и упражнения срещу целулит

целулит1Целулитът е проблем, който засяга основно жените и е свързан с хормонални проблеми и проблеми с кръвооросяването. Външният израз е портокаловата кожа – неправилно трупане мазнини по бедрата, мускулите, ръцете и ханша.

Вярно, че появили се веднъж целулитът, е трудно да се отървете от него, но с подходяща диета, съчетана с физически упражнения, ще му попречите да се разширява и ще го намалите допълнително. А за още по- добър ефект, може да се доверите на гела срещу стрии и целулит „Био- Код“.

ДИЕТА СРЕЩУ ЦЕЛУЛИТ

Първо, изчислете по колко калории ви са необходими на ден, за да регулирате приема им. Т.е. трябва да приемате толкова енергия, колкото ви е необходима на тялото.

При антицелулитната диета избягвайте мазното месо, масло, колбаси и др. Както и бързоразтворимите захари като тези, които се съдържат в сладкишите, шоколада, захарта, меда.

Не яжте повече от 2 пъти плод на ден, тъй като фруктозата бързо се превръща в мазнини и се трупа директно там, където се образува целулита.

Наблегнете на зеленчуците и храните богати на желязо – като нетлъсто месо, риба, морски дарове или бобови. Дефицитът на желязо помага за образуването на целулит и пречи на премахването му.

Също така, не трябва да задържате течности. Затова избягвайте солта. Ако храната ви е безвкусна, използвайте лимонов целулит5сок, магданоз или билки. Диетата да е богата на диуретици – храни, които съдържат натрий (патладжани, ядки, гъби, банани, бирена мая, плодове). Пийте напитки, които също помагат да изхвърляте излишните течности зелен чай, салвия,

Яжте пълнозърнести храни – ориз, паста. Те поемат и елиминират токсините, помагат срещу запек.

Внимавайте с млечните продукти – и те съдържат бързо усвояеми захари, които помагат за образуването на целулит. Не трябва да ги зачерквате напълно от списъка, тъй като те са основен източник на калций, но трябва много умерено да ги консумирате.

ХРАНИ СРЕЩУ ЦЕЛУЛИТ

1. Ягода – идеална срещу запек и много полезна срещу портокаловата кожа
2. Киви – много богато на витамин С, облекчава стреса. Богато е на натрий – т.е. действа като диуретик.
3. Ананас. Помага по- бързо да усвоявате протеините, ускорява възстановяването на тъканите, елиминира токсините
4. Грейпфрут. Пречиства. 30 минути преди сутрешна закуска.
5. Копър– диуретик, балансира добре хормоните
6. Целина – Срещу стрес и тревожност, действа успокояващо. Диуретик
7. Моркови – богати на каротен.

УПРАЖНЕНИЯ СРЕЩУ ЦЕЛУЛИТ

Правете упражнения, които подобряват циркулацията на кръвта в краката. Ходене, каране на колело – са много полезни за тонизиране на мускулите и ханша.

Друг вариант са антицелулитните масажи – разсейват мастните натрупвания и по- лесно ги елиминират.

Прекалено прилепналите дрехи пречат на кръвообръщението и така пречите на битката с целулита.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *