Бирена мая за коса, кожа и нокти – рецепти

Бирената мая е нещо повече от здравословна добавка към храната. Тя е важна съставка и към много рецепти за красота. Бирената мая е изключително полезна за кожата и косата ви.

Произвежда се при процеса на ферментация на глутена, който се съдържа в ечемика. Бирената мая се препоръчва много при дефицит на различни хранителни вещества. Но също така, тя е добър съюзник и на женската красота.

бирена мая

Тайната на бирената мая е в нейния състав, тъй като високото ниво протеини, комбинирани с наличието на почти всички витамини от групата В, й позволяват да помага за обновяването на тъканите, особено на кожата, косата и ноктите.

Този подарък от природата, който може да откриете под различни форми, е богат на желязо, цинк, фолиева киселина, селен – все важни минерали за косата, кожата и ноктите.

За здрава и красива коса – „Ефект- 2“

С бирената мая можете да приготвите различни домашни кремове и маски, които да направят кожата ви блестяща, акоса косата здрава и красива. Опитайте като я добавите към обичайните съставки на тези помади, като мед, кисело мляко, зехтин и др.

За здрава, нежна, блестяща и копринена коса, ви предлагаме една хитрина с видими резултати още след първите няколко пъти. Предлагаме ви да си направите домашен балсам с масло от бадеми или зехтин, към него добавяте бирена мая. Трябва да получите кремообразна смес. Нанасяйте след като си измиете косата.

Оставете бирената мая да нахрани космените корени, а маслото да достави кератин до капилярите. Засилете ефекта като си сложите шапка за баня. Като минат 10 минути, измивате косата си по обичайния начин. Ако искате повече блясък, добавете един разбъркан белтък към рецептата.

Ако имате суха и дехидратирана кожа, направете маска от един жълтък и 1 с.л. бирена мая и 1 с.л. мед. Нанесете по лицето и изчакайте 20 минути. Измийте с хладка вода.

Ако ви трябва нежен ексфолиант, намачкайте едно авокадо или банан и добавете 1 с.л. смелена бирена мая. Нанесете върху чисто и сухо лице. Оставете за 10 минути и после измийте с хладка вода. Кожата ви ще се почисти от мръсотии и ще светне.

кожаБирената мая е полезна и за кожа, склонна към акне. 1 кисело мляко, към което добавяте 1 с.л. мая. Така получавате идеална маска срещу мазна кожа.

Бирената мая има забележителен ефект и върху ноктите. Достатъчно е да добавите 1 лъжица бирена мая на прах към крема си за ръце.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *