Абсурдни митове за кожата

Има митове и митове. Има много и не са само бабешките. Нека разнищим някои от най- смешните грижи за кожата: някои са безполезни, но други могат да бъдат доста вредни.

koja-mitove

6. Миенето лекува акнето. Кожата, която е склонна към акне, не винаги се дължи на лоша хигиена. Обикновено да миете лицето по няколко пъти дневно не само, че не е безполезно, но може и да влоши ситуацията. Обърнете се към дерматолог, за да получите най- адекватни съвети.

5. Остаряването е в гените. Наследствеността не определя колко и как ще остареем. Зависи от начина ви на живот, типа кожа и грижите, които полагате за кожата.

„БИО- КОД“ – ГЕЛЪТ СРЕЩУ СТРИИ И ЦЕЛУЛИТ! ВИЖ ТУК:

koja-saveti

4. По- скъпо е по- добре. Не винаги е така. Обикновено, когато купувате известен продукт, по- високата му стойност се дължи на името на марката. Има много по- качествени продукти, които не изглеждат като бутикови, но са много по- добри.

3. Слънчев протектор само за чувствителна кожа. UV лъчите не правят тена, а дългото излагане на слънце, което може да причини сериозни вреди, ако кожата не е защитена. Не забравяйте да си слагате слънцезащитен продукт.

2. Солариумите са по- сигурни от слънцето. Излагането на лампите на солариума всъщност е много по- вредно, отколкото самото слънце. Резултатите са по- бързи, но това се дължи на това, че получавате едновременно UV и UVB лъчите. Кожата изгаря много по- бързо.

1. По- опъната кожа, по- добре. Ако след като сте почистили лицето, усещате кожата си като опъната, това изобщо не означава, че е по- добре. След почистването, кожата трябва да се усеща като хидратирана и мека, ако не е така, сменете продукта.

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Абсурдни митове за кожата"

  1. Палавелко   19.08.2014 at 19:10

    Даже прекомерното миене може да засили акнето.

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *