8 грешки, които допускаме при бръсненето

brasnene-1

Сред множеството вариант за премахване на космите, много жени предпочитат най- бързия и ефективен начин – бръсненето. За да стане депилацията перфектна, трябва да избягваме някои грешки. Ето кои са те:

Грешка 1: Бръснете краката веднага щом се изкъпете. Трябва да изчакате поне 15 минути, след като сте излезли от банята, за да се обръснете. Причината е, че често кожата се сбръчква и това затруднява движението на ножчето. Фоликулите не са се отворили.

Грешка 2: През нощта. Бръсненето през нощта прави краката по- меки, но когато заспим, от търкането по леглото, могат да се зачервят и да се появяват възпалени фоликули.

Грешка 3: Бръснене без пяна. Никога не се бръснете на сухо. Винаги използвайте някакъв лубрикант, като хидратиращ крем или малко балсам за косата. Избягвайте сапуна, защото не създава достатъчна лубрикация.

Грешка 4: Използвате самобръсначка с едно ножче. Допустимо е само в единични случаи, ако бързате и нямате нищо друго под ръка. Иначе използвайте самобръсначка с 2- 3 ножчета. Може да се използват и за по- трудни зони, като колене и прасци.

„ЕСТЕТИКА“ – ЛОСИОНЪТ ЗА ТОТАЛНО ОБЕЗКОСМЯВАНЕ! ВИЖ ТУК:

brasnene-kraka

Грешка 5: Не сменяте достатъчно често самобръсначката. Може самобръсначката ви да е много качествена, но ако не я смените при първите признаци, няма да ви върши работа. Ако не я смените, може да се появи зачервяване, бактерии и пр.

Грешка 6: Бръснене срещу косъма. Не винаги е добре да се бръсне срещу косъма. Поне не за чувствителната кожа. Понякога едно минаване със самобръсначката по посока на косъма е достатъчно.

Грешка 7: Не се грижете за белезите. Бръсненето причинява поява на подкожни косми или белези по краката. За да избегнете червените пъпчици, първо ексфолирайте тялото, поне два пъти седмично.

Грешка 8: Използвате мъжка самобръсначка. Много жени предпочитат да използват мъжка самобръсначка и взимат тази на гаджето си. Но не са най- подходящият вариант. А и е въпрос на хигиена.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *