7 проблема с кожата през лятото

koja-liato-1

Лятото е любимият сезон на повече хора: топло време, плажове, планини, приключения. Ако обаче не полагаме подходящите грижи за тялото си, ще си имаме неприятности.

Кожата е сред най- уязвимите части от тялото ни през лятото. Ако не искаме да я съсипем, трябва да полагаме подходящите грижи за нея. Ето за кои проблеми, свързани с кожата, трябва най- вече да внимаваме през лятото:

1. Слънчеви изгаряния. Не си позволявайте да забравяте за слънцезащитните продукти. Неправилното излагане на кожата на слънце е сред основните фактори за ранното й състаряване.
2. Спукани кръвоносни съдове. Продължителното излагане на слънце може да доведе до пукане на кръвоносни съдчета. Това се случва дори при млади хора.
3. Кафяви петна и лунички. Появата на пигментационни петна по кожата означава, че е увредена до някаква степен и трябва да вземете мерки.

„ЕСТЕТИКА“ – ЛОСИОНЪТ ЗА ТОТАЛНО ОБЕЗКОСМЯВАНЕ! ВИЖ ТУК:

koja-liato
4. Пъпки заради горещината. Топлото време може да доведе до появата на пъпки тъй като, които порите са запушени и потта се натрупва подкожно.
5. Акне. За някои хора идването на лятото означава поява на акне. Това е заради прекалено топлото време, смесването на мръсотии и бактерии.
6. Изгаряне на скалпа. Много често забравяме да предпазим кожата на главата си. А това води до изгаряне на скалпа и обилно лющене. Така че не пропускайте да го правите.
7. Подкожни косми. През лятото депилацията е сред най- важните процедури за разкрасяване. Ако обаче не ексфолираме правилно, няма да се отървем от подкожните косми.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *