7 основни аюрведа принципа за здрава кожа

ayurveda-1

Бихте ли изяли всичко, което слагате върху кожата си? Според тази максима Аюрведа медицината установява споите правила за поддържане на здрава и красива кожа.

Аюрведа е индийска традиционна медицина, според която балансът между съзнание и тяло, може да устои на всички болести. Нека разгледаме идеите й за красива и здрава кожа.

1. Открийте своята Доша. Има три типа Доша, които преобладават и се отразяват на състоянието на кожата.
Вата. Преобладаващият елемент е въздуха. Кожата е суха, склонна към ранно сбръчкване.
Питта. Преобладаващият елемент е огъня. Кожата е червеникава или розова. Склонна към натрупване на мазнини в Т- точката.
Кафа. Преобладаващият елемент е земята. Кожата има проблеми с акнето и излишния себум.

2. Водете се по сезоните. Здравата кожа зависи от климата и сезона. Типовете Вата и Кафа трябва да се хидратират повече през лятото, докато Питта през есента и зимата.

„ЕСТЕТИКА“ – ЛОСИОНЪТ ЗА ТОТАЛНО ОБЕЗКОСМЯВАНЕ! ВИЖ ТУК:

koja-ayurveda

3. Мийте се всеки ден с продукти без химии. Използвайте продукти без парабени.

4. Използвайте натурални масла за хидратация. Кокосовото и рициновото са подходящи за хидратация на суха и раздразнена кожа. Ако имате излишен себум, използвайте като основа брашно от нахут.

5. Ексфолирайте, но умерено. Всеки ден се натрупват мъртви клетки, а ексфолирането е добър начин да се справим с тях. Така ще позволите на кожата да диша и да се възстановява. Може да използвайте различни натурални ексфолианти, като захар, например.

6. Алое вера за еластичност. Не само помага за възстановяване на изгаряния от слънцето, но и поддържа кожата мека, млада и гъвкава.

7. Възстановяване и подхранване. През деня сме изложени на различни вредни влияне върху кожата: слънце, замърсяване. Затова, е препоръчително да използваме розова вода. Друг метод, за да имаме мека кожа, е маската с банан и мед. Нанесете върху лицето, изчакайте 20 минути и после почистете зоната. Правете я веднъж или два пъти седмично.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *