6 важни съвета за грижа след депилация

depilaciq-s-med

След толкова страдания с кола маската, най- малко ви се иска космите ви да пораснат бързо, а кожата ви да изглежда супер зле. Нека разгледаме няколко важни насоки за грижата след депилация:

1. Избягвайте душ геловете. След депилация избягвайте душ геловете поне за 24 часа. Къпете се с по- хладка вода. Добре е водата да не е много гореща, защото раздразва кожата.

2. Използвайте специални козметични продукти. За да помогнете на резултатите, които сте постигнали с депилацията да са по- трайни, използвайте някой специален за целта продукт. Ще успокои кожата ви и ще ви предпази от появата на подкожни косми.

3. Не се бръснете между две депилации с кола маска. Така космите се появяват доста по- бързо. Ако оставите космите първо да пораснат, преди да депилирате отново, ще видите как с времето ще отслабнат, докато изчезнат напълно.

„ЕСТЕТИКА“ – ЛОСИОНЪТ ЗА ТОТАЛНО ОБЕЗКОСМЯВАНЕ! ВИЖ ТУК:

depilaciya-produkti

4. Хидратирайте зоната. След депилацията използвайте хидратиращ крем. Така космите ще пораснат по- тънки и гъвкави и ще се махат много по- лесно.

5. Не сменяйте метода на депилация. Ако искате да избегнете бързото поникване на космите, помнете, че е добре винаги да се депилирате по един и същи начин. Не сменяйте кола маската с крем. Така косъмът само ще поникне по- бързо и депилацията няма да е много продължителна.

6. Носете свободни дрехи. Когато се депилирате, носете дрехи, които ви падат свободно. Така кожата ви няма да се зачервява и да се дразни. Космите ще поникват по- късно. Ако носите прилепнали дрехи, това забавя процеса на възстановяване на кожата.

Помнете, че трябва да внимавате с метода на депилация, за да не нараните кожата. Особено, ако използвате гореща кола маска.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *