6 начина да предпазим кожата си през зимата

Студеното време е един от най – големите врагове на кожата. През зимата косата губи своя слънчев блясък, кожата става суха, напукана и доста неудобна, благодарение на унищожителната комбинация от ниски температури и закрита топлина. В такова положение на никой не му е приятно, затова опитайте да следвате тези 6 начина, за да се поддържате в блестящо и кадифено състояние.

грижи за кожата през зимата

Изберете подходящите продукти

Повечето продукти с растителни масла съдържат антиоксиданти и витамини, проникват бързо в кожата и водят до дълготрайна хидратация, като подхранват и предпазват през студените зимни месеци. Но не забравяйте, че в същото време тези продукти могат да предпазят от вятър и студ, но пък в същото време запечатват порите и кожата не може да диша. Това предизвиква възпаления и акне.

Използвайте естествени средства

Чупливата и суха коса, раздразнената кожа, са най – честите проблеми през зимата. Използването на естествени сапуни и шампоани, които не съдържат синтетични повърхностно – активни вещества (натриев лаурил сулфат например), може да ви помогне. Тъй като той допълнително дехидратира кожата и предизвиква неприятно изсушаване, придружено с напукване, както и до начупване на косата.

Преди лягане

Винаги преди лягане използвайте хидратиращи и подхранващи серуми. Това ще бъде един много ефикасен и релаксиращ ритуал преди сън.

Намалете температурата

Наистина е супер да се измиеш с гореща вода, след като си мръзнал цял ден, но това може да доведе до бързото премахване на естествените защитни масла на кожата. Тогава тя ще стане суха и възпалена. Затова под горещия душ използвайте и масла за тяло, а косата опитайте да изплаквате с хладка вода. По този начин ще защитите скалпа от влошаване.

Инсталирайте душ филтър

При всички положения, питейната вода в населените места е хлорирана. Хлорът е добър дезинфектант, но за сметка на това оказва пагубно въздействие върху кожата и косата, причинявайки изсушаване, възпаление и обриви. Освен това ние абсорбираме повече хлор когато се къпем, а не когато пием. Затова инсталирането на душ – филтър ще намали концентрацията на хлор и съответно негативното влияние.

Омега-3 мастни киселини

За да поддържате добро здраве, е задължително да консумирате богати на есенциални мастни киселини продукти (Омега-3 и Омега-6). Те помагат на кожата да произвежда повече липиди, като по този начин се запазва естествения баланс между омазняване и нивото на влагата. Полезни киселини ще намерите: сьомга, маслини, семена от чия, авокадо, ядки, тиквено семе и др.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *