5 упражнения срещу целулит

klyakaniya

Един от естетически проблеми, който тормози повечето жени, е целулитът. Състои се в натрупване на мастна тъкан, която образува неравности по кожата и придава вид, известен като портокалова кожа.

Целулитът засяга 85% и 95% от жените, независимо от възрастта им.

Освен за храненето, ако искаме да се справим с целулита, трябва да се погрижим и за физическата си форма. Има някои видове упражнения, които са особено препоръчителни при целулит:

1. Отворени клекове. Използвайте прът, съвсем лек, свийте колене и започнете бавно да слизате надолу, като държите гърба си изправен. Упражнението е идеално, за да се справите с целулита от вътрешната страна на бедрата.
2. Мъртва тяга. Краката са изправени, не се свиват, по време на движението надолу с пръта. Това е едно от най- добрите упражнения за справяне с целулит в задната страна на бедрата.

„БИО- КОД“ – ГЕЛЪТ СРЕЩУ СТРИИ И ЦЕЛУЛИТ! ВИЖ ТУК:

martva-tiaga
3. Легнете на една страна, кръстосайте крака си като го дадете назад и го върнете на мястото му.
4. Нагоре и надолу. Във същата позиция сте. Вдигнете крака възможно най- високо и я върнете в изходна позиция. Направете го с двата крака.
5. Седалище. Легнете по гръб. Коленете са в ъгъл от 90 градуса, а ръцете са от двете страни на тялото. Вдигната ханша и задръжте така за 10 секунди.

Правете тези упражнения поне 3 пъти седмично.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *